reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Chrome umožní vypnutí automatického přehrání zvuků

29.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
Google Chrome umožní vypnutí automatického přehrání zvuků
Možná znáte situaci, že si rozkliknete pár stránek v prohlížeči, načež se začne přehrávat zvuk u nějakého videa. Nová verze prohlížeče Google Chrome tomuto učiní konec a umožní u každé stránky vypnout automatické přehrávání zvuků.
Automatické přehrávání zvuků v internetovém prohlížeči je obecně spíše k vzteku. Člověk si rozklikne pár stránek a do klidu (nebo hudby, kterou poslouchá) se nejednou rozezní i několik dalších nahrávek. Některá z nových verzí prohlížeče Google Chrome tomuto udělá přítrž. Tato funkce se zatím testuje a měla by být dostupná ve vývojářské variantě Canary.
 
Google Chrome logo
 
Pokud tuto verzi spustíte s parametrem "--enable-features=SoundContentSetting", při kliknutí na vlastnosti stránky (levé políčko s nápisem "Zabezpečeno" v adresním řádku u https nebo "i" u http stránek) se objeví možnost zakázat přehrávání zvuků pro danou stránku. Prohlížeč by si toto nastavení měl pamatovat i pro příště a nikoli jen jednorázově jako doposud. Takové nastavení se ale bude týkat každé stránky zvlášť. Ono by zase nebylo ideální si vypnout zvuky globálně pro celý prohlížeč, tedy třeba i pro YouTube.
 
Vypnutí zvuku u Google Chrome
 
Zatím není jasné, která finální verze prohlížeče se dočká této nové funkce. Z připravovaných funkcí pro příští verze Chrome můžeme zmínit i integrovaný blokátor reklam, což by zpříjemnilo uživatelům prohlížení stránek s nadměrným množstvím reklamy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama