reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Cloud Platform dostala Xeon Scalable a 624 GB paměti

8.10.2017, Milan Šurkala, aktualita
Google Cloud Platform dostala Xeon Scalable a 624 GB paměti
Výpočetní datová centra Google Compute Engine VM dostala velkou výkonnostní vzpruhu. Nyní jsou postavena až na 96 virtuálních procesorech Intel Xeon Scalable a mohou mít až 624 GB operační paměti.
Google inovoval svá datová centra Compute Engine VM. Nové stroje jsou postaveny na procesorech Intel Xeon Scalable s jádry Skylake. Nabízí se ve velkém množství konfigurací a třech hlavních řadách. Standard může mít až 96 virtuálních CPU a maximálně 360 GB paměti. Kdo potřebuje více výpočetní síly a méně paměti, pro toho jsou zde konfigurace High-CPU s až 96 virtuálními CPU a 86,4 GB paměti. Naopak, kdo potřebuje hlavně paměť, ten v konfiguracích High-Memory dostane k 96 vCPU až 624 GB paměti. Pochopitelně je možné objednat si méně virtuálních CPU a k tomu adekvátně méně paměti.
 
Google Cloud Platform
 
Procesory Skylake mají mít proti předchůdcům obecně o 20 % vyšší výkon a v HPC dokonce o 82 %. Také paměťová propustnost je vyšší, a to dokonce dvojnásobně. 624GB virtuální stroje jsou certifikovány i pro SAP HANA a je možné dostat až 16 takových strojů pro zisk 9,75 TB. 96procesorové stroje budou k dispozici v USA (uprostřed a na západu), na západě Evropy a východě Asie. Komu se nehodí nabízené konfigurace, může si je poskládat dle vlastních požadavků. Google pracuje na výpočetních centrech, které budou mít dokonce 4 TB paměti.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama