reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google nahradí Drive Storage lepší nabídkou služby Google One

15.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Google nahradí Drive Storage lepší nabídkou služby Google One
Nabídka online úložného prostoru firmy Google byla v reakci na konkurenční Dropbox vylepšena v roce 2014 a nyní ji má ještě podstatně změnit nový program Google One, a to z hlediska zákazníka k lepšímu. 
Nebudeme probírat, nakolik se název nové služby firmy Google podobá označení OneDrive od Microsoftu a raději se zaměříme na to, co představuje. Jde jednak o novou nabídku, ale vedle toho i o snížení cen, lepší podporu a také různé benefity pro předplatitele Google One. 
 

Úložný prostor v cloudu firmy Google samozřejmě půjde využít pro všemožné služby této firmy, jako je Gmail, Google Photos nebo prostě pro ukládání dat. Nicméně Google One je prezentován jako obecné předplatné služeb firmy Google, pričemž příslušný prostor v cloudu pro data je pouze součást celého programu. Co tedy máme v nabídce? Ta bude měnit tu stávající, kterou znázorňuje následující obrázek. 
 
 
Základní předplatné dvou dolarů za měsíc nám zajistí 100 GB prostoru, což je ještě součást staré nabídky stejně jako 15 GB pro každého zdarma. Nový plán ale nabídne 200 GB prostoru za výhodnější tři dolary za měsíc a pak z nabídky zmizí 1 TB za deset dolarů. Za stejnou cenu totiž Google nově nabídne prostor pro 2 TB dat, a tím zároveň i dvojnásobek toho, co dává k dispozici Dropbox. V případě 10, 20 a 30 TB se nic nezmění. 
 
Pokud má tak platit, že 1 TB za deset dolarů byl nejpopulárnější program, pak Google vychází vstříc velké části svých zákazníků. Ostatně dnes už videa či fotogramie mohou kvůli vyššímu rozlišení zabrat mnohem více prostoru než před čtyřmi roky, takže jde jistě o vítaný krok. 
 
Google One také umožní sdílet jedno předplacené úložiště s až pěti rodinnými členy a dále bude k dispozici možnost kontaktovat "Google experty" v rámci technické podpory. To dříve platilo pro lidi s účty G Suite, zatímco nyní už ji budou moci využít všichni předplatitelé. 
 
Google také chce svou nabídku služeb One dále vylepšovat o různé další výhody, ale dosud nebyl zrovna sdílný o tom, co by to mohlo být. Přesto ale zmínil pár příkladů, které se mohou týkat slev v hotelích zabookovaných pomocí vyhledávače Google a dále slevy v Google Play. 
 
Nový Google One ale ještě není k dispozici pro předplacení. Dle firmy budou dosavadní účty na Drive převedeny v příštích měsících a tento proces začne nejdříve v USA, takže ostatní země si budou muset počkat. Navíc až po dokončení tohoto procesu začnou být přijímáni do Google One noví uživatelé. 
 


reklama