reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Project Stream: zahrajte si nejnovější hry v Chromu

1.10.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Google Project Stream: zahrajte si nejnovější hry v Chromu
Assassin’s Creed Odyssey vyžaduje pro dosažení optimálního zážitku relativně silný hardware. To ovšem nemusí trápit testery nové technologie Googlu, která umožní hrát špičkové tituly na běžném počítači s dostatečně kvalitním připojením.
Podle některých názorů nespočívá budoucnost hraní ve vlastnění počítačové sestavy s nejsilnějším hardwarem (a pravidelnými upgrady), ale v rychlém internetovém připojení. Tato myšlenka je založena na streamování her ze vzdáleného serveru, takže uživateli by ke spuštění nejnovější hry měl stačit průměrný notebook místo herního modelu za desítky tisíc korun. Podobných služeb se v minulosti objevilo několik a ne všechny byly dostatečně úspěšné. Nyní do této kategorie vstupuje nový hráč – Google. Americký internetový gigant chce využít své bohaté zkušenosti ze streamování jiných multimédií.
 
 

Zatím jen „na zkoušku“

 
 
Nová služba Project Stream byla spuštěna ve spolupráci s herním studiem Ubisoft. Prvním titulem, který bude možné streamovat, se proto stane očekávaný Assassin’s Creed Odyssey. Dostupný bude od pátku 5. října 2018, tedy ve stejný den jako verze pro Windows, PlayStation 4 a další běžné platformy. Project Stream bude zatím přístupný jen pro testery, kteří se přihlásí přes tento odkaz. Smůlu ovšem mají zájemci nežijící v USA nebo mladší 17 let. Dalším omezením potom představuje rychlost internetového připojení – požadován je download alespoň 25 Mbit/s. Vybraní uživatelé budou moci službu zdarma otestovat po časově omezenou, ale dosud nespecifikovanou dobu. Bez zaplacení jediného dolaru nebo výkonné herní sestavy si tedy mohou zahrát novinku Assassin’s Creed Odyssey. A to přímo v internetovém prohlížeči Google Chrome.
 
 
První oficiální video ukazuje, že i při 1080p rozlišení a 60 fps funguje streamování velmi dobře
 
Zatím není jasné, zda se Project Stream po nezbytném testování překlopí v běžné dostupnou službu, která by mohla fungovat například ve formě měsíčního předplatného, nebo zůstane ukázkou možností Googlu. Tak či onak je však jasné, že podobných služeb pro streamování her bude v budoucnu přibývat.
 
Líbí se vám myšlenka streamování her, nebo zůstanete věrní svému vlastnímu hernímu počítači?
 


reklama