reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google si chystá Yeti, vlastní herní streamovací službu

8.2.2018, Jan Vítek, aktualita
Google si chystá Yeti, vlastní herní streamovací službu
YouTubem mezi herními streamovacími službami se bude chtít stát Yeti, jak zní zatím jen kódové označení, než služba dostane vlastní obchodní název. Půjde o konkurenci pro už zavedené GeForce Now, PlayStation Now či jiné. 
Google se tak chce dostat mezi poskytovatele streamovacích herních služeb, a oslovit tak zákazníky, kteří nemají, nebo s sebou nechtějí tahat výkonný herní počítač. Takovým pak stačí i levné zařízení, dostatečně rychlé a pohotové připojení k Internetu a mohou si užívat i náročných her. V dnešní době navíc taková služba dostává další rozměr, když si ani nemůžeme běžně koupit výkonnou grafickou kartu a pokud ano, pak za nesmyslně vysoké peníze. Nebo snad libo GeForce GTX 1060 6GB za 12 tisíc?
 
Na druhou stranu, Yeti bude spíše o obývákovo-gaučovém hraní, takže nejde ani tak o konkurenci pro PC, jako spíše pro herní konzole a ty se sehnat dají zcela běžně. 
 
 Google Nexus Player a joypad z roku 2014
 
Google už stačil proniknout do mobilního herního trhu díky svému OS Android a Play Store, ale v jiných segmentech nemá v podstatě nic. Bude se tak muset utkat s již zavedenými službami jako GeForce Now či PlayStation Now. 
 
První testy systému Yeti měly probíhat na prostých zařízeních Chromecast, která by mohla stačit, však také slouží ke streamování obrazu ukazovaného na televizoru, ovšem později se objeví nové streamovací zařízení a k němu také herní ovladače. V tomto ohledu už má Google své zkušenosti, však jeho Nexus Player pro androidové gaming s joypadem pochází už z roku 2014. 
 
Yeti by měl využít stávající masivní cloudovou infrastrukturu firmy Google, která by později mohla být pro dané účely rozšiřována. Snad se kvůli takovým věcem ale nedočkáme doby, kdy bude vlastnictví vlastního herního hardwaru považováno za luxus. To už dnes v podstatě je kvůli kryptotěžbě a vysokým cenám pamětí, ale to je snad pouze dočasný stav. 
 
Google sám se však k tématu Yeti zatím nevyjádřil, ale nemáme důvod se domnívat, že by šlo o nepravdivé informace. Oficiálně bychom se o dané službě mohli dozvědět třeba na akci Google I/O, která proběhne mezi 8. a 10. květnem. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama