reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google uvádí Home Hub: domácí informační centrum za 149 USD

10.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Google uvádí Home Hub: domácí informační centrum za 149 USD
Google si připravil pro naše domácnosti první zařízení spadající do řady Home, které je vybaveno displejem. Jde o Home Hub, které má zabudovaného Google Asistenta pro využití všemožných služeb, jaké Google nabízí. 
Google Home Hub tak nabídne především svou 7palcovou obrazovku s dotykovou vrstvou a zabudovaný Google Assistant nám umožní využívat služby jako vyhledávání, YouTube, Google Photos, Calendard, Maps atd. 
 
 
Díky displeji jsou tak možnosti zařízení Home Hub oproti starším zařízením mnohem širší. Do výbavy patří také reproduktor, který má nabídnout na celkovou velikost kvalitní a jasný zvuk a také můžeme na obrázcích vidět zpracování, které kombinuje trošku tlustší tablet umístěný na základně s textilním povrchem. K dispozici budou celkem čtyři barevné verze - vedle černé a bílé také písková a modrá.  
 
Nedávno představil Facebook svá chytrá zařízení Portal a Portal+, která jsou podobná jako Home Hub a využívají kameru schopnou sledovat lidi v pohybu. Home Hub ale žádnou kameru mít nebude, a to dle Googlu kvůli tomu, aby se lidé nezdráhali toto zařízení využívat také v soukromých prostorách. 
 
 
Co dalšího Home Hub nabídne? K displeji patří světelný senzor, aby měl displej automaticky nastaven vhodný jas a stejný senzor také bude detekovat okolní barvy, aby zobrazoval vhodnou grafiku a fotografie, které svou náladou zapadnou do okolního prostředí. 
 
 
Pro připojení do domácí sítě se využije rozhraní Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz), ale ve výbavě je také Bluetooth 5.0. S jejich pomocí budeme moci ovládat různá domácí zařízení, jako jsou termostaty, bezpečnostní kamery, svítidla a jiné produkty řady Nest. 
 
Cena byla stanovena na 149 USD nebo 139 GBP a společně s Home Hub získáme také půlroční předplatné zdarma pro YouTube Premium. Předobjednávky už začaly a na trh se tento produkt dostane 22. října. 
 
 
Vedle toho tu máme také vylepšený Chromecast, který byl poprvé představen už v roce 2013. Nyní bude nová verze k dispozici také v bílé a černé barvě, a to vybavená rychlejším procesorem. Ten slibuje o 15 % vyšší výkon, což se má odrazit především v plynulejším streamování ve Full HD při 60 snímcích za sekundu. Nová verze Chromecast bude mít stále stejnou cenu 35 dolarů jako stará. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama