reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GoPro se vrací s dronem Karma, už nebude padat z nebe

2.2.2017, Milan Šurkala, aktualita
GoPro se vrací s dronem Karma, už nebude padat z nebe
Dron Karma měl být velkým útokem společnosti GoPro, které se poslední dobou moc nedaří. Jenže ten byl naopak spíše dalším hřebíčkem do rakve, neboť GoPro podcenilo jeho konstrukci a dron pak padal z nebe. Chyba by ale měla být již opravena.
Kamerky GoPro se staly synonymem pro akční videokamery, nicméně v dnešní době společnost hodně zaspala. Konkurence přinesla nezřídka lepší produkty za podstatně méně peněz, případně sice horší, ale dramaticky levnější, a tak není divu, že se prodeje začaly dost snižovat. Jedním z produktů, který měl GoPro postavit na nohy, byl dron Karma. Bohužel společnosti GoPro to ani trochu nevyšlo a naopak se stal produktem, který firmu stáhnul dolů ještě více. Dron totiž z neznámých příčin začal padat z nebe. Letěl ve výšce, když najednou přestal fungovat a spadnul, což mohlo mít velké negativní následky.

Dron GoPro Karma
GoPro tedy stáhlo dron z prodeje a nyní po čtvrt roce práce a vyšetřování uvádí inovovanou verzi, která by již neměla trpět tímto problémem. Za vše mohla pojistka baterie, která ji nedržela dostatečně pevně a při letu tak docházelo k uvolnění akumulátoru, nedostatečnému kontaktu, následně ztrátě napájení a pádu dronu na zem. Nová verze dronu s kamerou Hero5 Session nebo Hero4 Black bude stát $799,99, varianta s kamerou Hero5 Black pak bude k dispozici za $1099,99. Prodej byl zatím spuštěn v USA, do dalších zemích pak zamíří na jaře.

Zdroj: gopro.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama