reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Halo: The Master Chief Collection přijde na Windows PC

13.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Halo: The Master Chief Collection přijde na Windows PC
Microsoft ohlásil titul Halo: The Master Chief Collection, který přijde pro Windows PC. Ze série Halo jde o první titul po Halo 2 z roku 2007 pro neslavný systém Windows Vista, po němž tu dlouho nebylo nic. 
Halo 2 bylo pro konzole Xbox vypuštěno na trh už v roce 2004 a teprve v roce 2007 se na trh dostala verze pro PC, která byla navíc určena exkluzivně pro systém Windows Vista, jenž ve své době zcela zaslouženě nesklidil nadšené ohlasy. PC verze byla nakonec s neoficiální úpravou hratelná i na Windows XP a oproti konzolové přinesla také dvě multiplayerové mapy navíc a rovněž editor map. Kvůli němu bylo vypuštění o necelý měsíc odsunuto, protože editor využíval chybovou hlášku s fotografií muže, který do objektivu ukazoval obě své půlky. To si dokonce vyžádalo změnu ratingu hry na M (Mature). 
 
 
Po Halo 2 se Microsoft dlouhých 12 let nesnažil touto sérií oslovit hráče PC, což se nyní mění s titulem Halo: The Master Chief Collection. Jenomže opět nejde o žádnou horkou novinku, však ve verzi pro Xbox One tento titul přišel na trh už v roce 2014. 
 
 
Trailer ukazuje i to, že Halo: The Master Chief Collection bude k dispozici jak ve Windows Store, tak na Steamu. Tam už jsou připraveny příslušné stránky, ovšem cenu se zatím nedozvíme, stejně jako přesné datum, kdy bude titul vypuštěn na trh. 
 
Z označení Collection je také zřejmé, že nepůjde o pouze jeden díl. Ve skutečnosti to bude celá řada Halo 1, 2, 3, 4, ODST a také nedávno přidaný Reach. Jediný díl, který do této kolekce zatím nepatří, je Halo 5. Právě proto ani nemůžeme řešit technickou stránku hry a kvalitu grafiky, když jde prostě a jednoduše o celou kolekci od prvního dílu, i když ten by zde neměl být v původní podobě z roku 2001, ale jako o deset let mladší verze Halo: Combat Evolved Anniversary. 
 
343 Industries si také v tomto případě vzali na pomoc studia Ruffian a Splash Damage, které pomohly s upravením konzolových verzí pro PC a my můžeme očekávat i podporu rozlišení 4K, alespoň 60 FPS, HDR a samozřejmě i PC periferií. Těšit se můžeme na 67 misí v rámci kampaně a 120 multiplayerových map. Ovšem i když se dočkají i uživatelé Steamu, ani ti se prý neobejdou bez účtu na Xbox Live. 
 


reklama