reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP odhalilo svůj nejzakřivenější monitor a levné herní myši Omen

3.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
HP odhalilo svůj nejzakřivenější monitor a levné herní myši Omen
HP představilo monitor X24c, který je svou úhlopříčkou sice malý, ale poloměrem zakřivení překonává všechny dosavadní monitory od HP. A potěší také cenou. Mezi další herní novinky od HP patří myši z řady Vector.
Podle HP mají zákazníci stále větší zájem o zakřivené herní monitory. V kategorii monitorů s obnovovací frekvencí 100 Hz a více tvořily modely s prohnutou obrazovkou ve 2. čtvrtletí 2019 ze všech prodaných kusů 63 %. Ačkoliv řada hráčů stále preferuje ploché displeje, výrobci se tomuto trendu rychle přizpůsobují. Proto i mezi novým herním příslušenstvím od HP nalezneme zahnutý monitor. Konkrétně se jedná o model X24c, který výrobce označuje jako svůj nejzakřivenější monitor. Dosahuje totiž hodnoty 1500R, tedy poloměru zakřivení 1 500 mm. Konkurence šla ovšem ještě dále, třeba Samsung má v nabídce monitory s 1000R.
 
 
HP X24c také potěší zájemce o kompaktnější monitor, neboť jeho úhlopříčka se zastavila na 23,6 palce. K tomu výrobce přidal rozlišení 1920 x 1080 pixelů (Full HD) a běžný poměr stran 16:9. Využíván je panel typu VA s 8bitovou barevnou hloubkou, který je schopný pokrýt 72 % barevného prostoru NTSC. Mezi parametry nalezneme také údaj o maximálním jasu 300 nitů a kontrastním poměru 3000:1. Nativní obnovovací frekvence 144 Hz by měla vystačit naprosté většině hráčů. Trhání obrazu zabrání technologie AMD FreeSync Premium, která bude nejlépe fungovat v kombinaci s podporovanými grafickými kartami Radeon.
 
Kromě náklonu lze nastavit také výšku monitoru a nechybí ani možnost upevnění pomocí držáku kompatibilního se standardem VESA. O připojení se starají konektory DisplayPort 1.2 a HDMI 2.0, nechybí ani 3,5mm jack pro sluchátka. HP X24c vstoupí na trh v říjnu a cena se zastaví na příjemných 250 dolarech, v přepočtu 6 000 Kč bez DPH.

 

Myši z nové řady Omen Vector

 
S přicházejícím létem představilo HP také několik dalších novinek do svého portfolia herního příslušenství. V rámci značky Omen, která před pár týdny získala nové logo, byla odhalena řada Vector. V tuto chvíli zahrnuje dvojici cenově dostupných herních myší Omen Vector Mouse a Vector Essential Mouse, které se dostanou na pulty obchodů ještě tento měsíc s cenovkou 50 dolarů (1 200 Kč bez DPH), respektive 30 dolarů (700 Kč). Oba modely používají optický snímač, který HP vyvinulo ve spolupráci s Pixart.
 
 
V případě Vector Mouse se jedná o snímač Radar 3 (založený na PMW3389), který dosahuje rozlišení 16 000 DPI  a rychlosti snímání 400 IPS. Ačkoliv hmotnost myši se zastavila na pouhých 50 g, k dispozici budou 5g závaží pro případné vyladění. Ve výbavě nechybí aní spínače Omron, které slibují životnost 20 milionů kliknutí. V případě Vector Essential Mouse je samozřejmě nutné počítat s některými omezeními, jako je snímač se 7 200 DPI a 220 IPS, hmotnost 88 g bez možnosti přizpůsobení nebo absence spínačů Omron. Obě myši disponují šesticí programovatelných tlačítek a decentním RGB podsvícením.
 
Zdroj: Cnet.com


reklama