reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Officejet Pro X jako nejrychlejší stolní tiskárna na světě

18.2.2013, Jan Vítek, aktualita
HP Officejet Pro X jako nejrychlejší stolní tiskárna na světě
Hewlett-Packard se pochlubil svou novou tiskárnou HP Officejet Pro X, která byla zapsána do Guinnesovy knihy rekordů jako nejrychlejší stolní barevná tiskárna na světě. Určena je především pro malé a střední podniky a při příležitosti jejího...
Hewlett-Packard se pochlubil svou novou tiskárnou HP Officejet Pro X, která byla zapsána do Guinnesovy knihy rekordů jako nejrychlejší stolní barevná tiskárna na světě. Určena je především pro malé a střední podniky a při příležitosti jejího vypuštění firma také oslavila 25 let tiskáren HP Deskjet. První totiž byla vypuštěna na trh již v roce 1988, zvládla vytisknout dvě strany za minutu a stála 995 USD.





Dostupné budou celkem dvě verze tiskáren HP Officejet Pro X, a to model 251dw a jeho multifunkční verze 276dw, přičemž oba se chlubí tím, že jako inkoustové tiskárny nabídnou oproti laserovým dvojnásobně rychlejší tisk a poloviční náklady. Využívají k tomu novou platformu HP PageWide, díky níž mohou tisknout rychlostí až 70 stran za minutu, čili na jednu mají méně než jednu sekundu. HP PageWide pracuje se čtyřmi barvami pigmentovaného inkoustu Original HP, přičemž pohybuje se zde pouze papír a tisková hlava zůstává v klidu. Je tedy zřejmé, že ta pokrývá celou šířku papíru.

HP Officejet Pro X bude k dispozici celosvětově v ceně od 399 euro, popřípadě 599 euro za základní multifunkční model. Na český trh se však dostanou až na podzim, zatímco na jiné evropské trhy již na jaře.

Zdroj: TZ Hewlett-Packard
reklama