reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP představuje výkonné pracovní stanice Z2

20.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
HP představuje výkonné pracovní stanice Z2
HP inovovalo nabídku svých pracovních stanic o nové modely řady Z2. Najdete zde nové modely Z2 Mini, Z2 Small Form Factor, Z2 Tower i EliteDesk 800 WE. Zapracovalo se zejména na vyšším grafickém výkonu i bezpečnosti.
Společnost HP vylepšila nabídku svých pracovních stanic (workstation) o aktualizované modely řady Z2. Jde o Z2 Mini, Z2 Small Form Factor, Z2 Tower i EliteDesk 800 Workstation Edition. Zapracovalo se na mnoha věcech, kdy vedle vyššího grafického výkonu můžete počítat i s lepší bezpečností. Samoopravný BIOS je jednou z novinek, nechybí ani Sure Start Gen4 a Sure Run pro lepší ochranu běhu kritických procesů a minimalizaci možností útoků nepříjemného malwaru.
 
Pracovní stanice HP Z2
 
Manageability Kit 2 pak usnadňuje správu více počítačů najednou. Samozřejmostí je optimalizace stanic pro 24/7 provoz a možnost vybavit je technologiemi pro větší jistotu, že vše běží správně. Paměťové moduly tak mohou být dodány i s ECC, tedy technologií pro kontrolu chyb. Nové počítače jsou také vybaveny Thunderbolt rozhraním.
 
HP Z2 Mini G4
 
První z novinek je HP Z2 Mini G4, která ve velmi malém balení (objem skříně je jen 2,7 litru) přináší dvakrát vyšší grafický výkon ve srovnání s předchůdcem. Může být vybaven profesionálními grafickými kartami Nvidia Quadro P620, Quadro P1000 nebo AMD Radeon Pro WX4150, k dispozici jsou i verze se šestijádrovým procesorem Intel Xeon. HP také zapracovalo na chlazení, takže počítač by měl být nejtišším ve své kategorii. Díky svým malým rozměrům se do standardního 42U racku vejde 56 těchto počítačů. Uživatel může využít flexibilního I/O modulu, takže jej lze nastavit např. i pro 6 grafických výstupů. Cena počítače bude začínat na $799.
 
HP Z2 Small Form Factor G4
 
Další novinkou je HP Z2 Small Form Factor G4. V malém těle by měl nabídnout až o polovinu vyšší výkon než předchozí verze, a to i díky šestijádrovým procesorům Intel Xeon. K dispozici je čtveřice PCIe slotů a dva M.2 sloty. Flexibilní I/O modul opět umožňuje konfigurovat si vstupní a výstupní porty bez toho, aniž byste museli kupovat a montovat další adaptéry nebo zbytečně zabírat PCIe sloty. Cena začíná na $749.
 
HP Z2 Tower G4
 
Pokračujeme s HP Z2 Tower G4. Tato stanice je ideální pro modelování budov nebo renderování 3D grafiky i díky o 60% vyššímu grafickému výkonu ve srovnání s předchůdcem. Skříň je uzpůsobena pro snazší přenášení počítače z místa na místo a je o 13 % menší. Pro práci v horším prostředí je stanice vybavena prachovými filtry, aby vnitřek zůstal co nejčistší. K dispozici jsou také dva M.2 sloty. Cena této stanice začíná na $769.
 
HP EliteDesk 800 Workstation Edition
 
Jako poslední tu máme HP EliteDesk 800 Workstation Edition. Jde o cenově atraktivní, přesto výkonnou pracovní stanici určenou zejména pro 2D/3D modelování a virtuální realitu. Nejvýkonnější varianty stanice mohou mít grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 1080. I když patří do řady běžných počítačů, jde o Workstation Edition, takže HP na něj poskytuje rozšířenou podporu jako u pracovních stanic. Verze s grafickou kartou Nvidia Quadro P400 bude startovat na ceně $642.
 
Zdroj: hp.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama