reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hry Netflixu budou i pro iOS: výhradně jako samostatné aplikace

13.11.2021, Milan Šurkala, aktualita
Hry Netflixu budou i pro iOS: výhradně jako samostatné aplikace
Streamovací služba Netflix chce proniknout i do světa her. Zatímco na platformě Android už jsou její hry dostupné, příchod na Apple iOS se teprve jen čeká. V tomto případě by mělo jít o oddělené aplikace od aplikace samotné streamovací služby.
Netflix nechce být zdaleka jen streamovací službou. Hledá způsoby, jak získat více uživatelů, a nabídka mobilních her by měla být dalším argumentem pro výběr této služby. Netflix totiž začal nabízet i mobilní hry, které si už lze stáhnout pro operační systém Android. Na hry odkazuje speciální oddíl v aplikaci Netflixu, který pak pomocí Play Store umožní aplikace stáhnout a nainstalovat. Tyto hry si tak lze vyhledat a nainstalovat i přímo z obchodu s aplikacemi na Androidu, nicméně po spuštění se budete muset přihlásit ke svému účtu na Netflixu.
 
Hry Netflixu
 
Absence her na iOSu dávala tušit, že zde bude zakopaný pes v podobě striktnějších pravidel ohledně instalace aplikací mimo oficiální obchod. Podle vývojářů Netflixu se ale můžeme těšit i na hry ve verzi pro iOS. V tomto případě to ale vypadá na to, že sice rovněž budou k nalezení jako samostatné aplikace přes obchod s aplikacemi (App Store), nicméně v samotné aplikaci Netflixu na ně nebudou odkazy jako na Androidu. I zde se po spuštění aplikace bude nutné přihlásit k účtu na Netflixu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama