reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netflix spouští hry: zatím jen pro Android

3.11.2021, Milan Šurkala, aktualita
Netflix spouští hry: zatím jen pro Android
Jak se mluvilo poslední dobou, tak se i stalo. Streamovací služba Netflix skutečně nabídne hraní her přes svou platformu. Předplatitelé se prozatím dostanou k pěti mobilním hrám na telefonech s Androidem.
V červenci letošního roku se více začalo hovořit o tom, že by Netflix měl nabídnout streamování her na své platformě. Indicií bylo několik, jednou např. i přetáhnutí Mika Verdu, který pracoval např. pro Zyngu nebo EA Mobile. Nyní je to tady a předplatitelé Netflixu si budou moci užít prozatím pěti mobilních her. Nepůjde však o streamování, o kterém se původně mluvilo, ale o klasické mobilní hraní. Netflix se tak stane jakýmsi bezplatným "obchodem" s aplikacemi. To je patrně i důvodem, proč se začalo na Androidu a nabídka zatím není dostupná na iOSu (Apple je ohledně instalace aplikací z alternativních zdrojů mnohem striktnější). Hry sice budou (a některé už i jsou) k nalezení i Google Play Store, nicméně pokud nebudete předplatitelem Netflixu, hra vás má odkázat na vytvoření účtu u této streamovací platformy.
 
Netflix Games
 
Ze začátku to budou hry Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games) a Teeter Up (Frosty Pop). Hry neobsahují žádné reklamy ani nákupy v aplikacích. Řádek s hrami se objeví v klasické aplikaci Netflixu, kde je bude možné vyhledávat a případně instalovat, tento se však nezobrazí v dětských profilech. K hraní některých titulů sice bude nutné internetové připojení, ale budou zde i takové, které poběží v offline režimu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama