reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC uvádí nový Vive Pro a snižuje cenu původního Vive

19.3.2018, Jan Vítek, aktualita
HTC uvádí nový Vive Pro a snižuje cenu původního Vive
Společnost HTC dnes u nás oficiálně představila nový headset Vive Pro, který nabídne oproti starému především vyšší rozlišení. Současně s tím pak právě starší model zlevňuje na trhu i ve svém obchodě Vive.com. 
HTC Vive Pro bude k dispozici od 5. dubna 2018 za doporučenou cenu 22.299 Kč s daní, zatímco HTC Vive bude zlevněn na 15.199 Kč. Dnes se přitom prodává za cca 18 tisíc korun. Prodej nového modelu tak začne akorát na Vive Day a pokud jde o starší verzi za sníženou cenu, tu HTC zaručuje alespoň ve svém obchodě Vive.com i na Alza.cz. Navíc bude platit jedna speciální nabídka do 3. června, a sice půlroční předplatné v ochodě Viveport, kde si budeme moci z nabídky více než 400 titulů vybrat každý měsíc pět. To platí pouze pro nový Vive Pro.
 
 
Existující VR headsety mají jednu podstatnou nevýhodu, a sice až příliš hrubý rastr, který je daný tím, že z velké blízkosti sledujeme displej s rozlišením 1080 x 1200 na oko. Ten je sice malý, ale i tak jsou jednotlivé pixely velice dobře patrné, a tak je navyšování rozlišení velice žádoucí. Na druhou stranu je třeba myslet na to, aby toto rozlišení dnešní počítačové sestavy dokázaly dobře rozpohybovat, a tak celkových 2880 x 1600 (1440 x 1600 na oko) v případě nového HTC Vive Pro vypadá rozumně. Nutno ještě dodat, že jde o dvojici displejů typu OLED. 
 
 
HTC Vive Pro je kompatibilní s technologií SteamVR Tracking 1.0 i 2.0, která slouží pro sledování polohy a pohybu zařízení, takže bude možné si ponechat stávající ovladače i základnové stanice. Jde tak především o kvalitnější obraz, ale i zvuk vestavěných sluchátek s vysokou impedancí s virtuálním 3D zvukem a funkcí potlačení okolního hluku. 
 
 
Dále nám HTC slibuje větší pohodlí s centrálním dotahováním popruhů pomocí otočného ovladače. Nové je zde polstrování v obličejové části, které má o čtvrtinu větší plochu, takže nemá na tvář tolik tlačit. Vylepšena byla také nosní opěrka, která bude dovnitř pouštět méně světla či ideálně žádné.  
 
Pokud nestihnete Vive Pro koupit do 3. června, pak sice nezískáte půlroční předplatné do Viveport, ale aspoň dvouměsíční. Cena předplatného se mimochodem od 22. března zvyšuje na 259 Kč za měsíc z 209 Kč. Pokud si je ovšem zřídíte do tohoto dne, bude až do konce roku platit právě stará cena. 
 
Zdroj: TZ HTC


reklama