reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IBM dostane nového CEO, bude jím Arvind Krishna

31.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
IBM dostane nového CEO, bude jím Arvind Krishna
Společnost IBM po osmi letech mění svého CEO. Virginii Rometty, která je v IBM už téměř 40 let, nahradí Arvind Kirshna. Ten nyní zastává pozici seniorského viceprezidenta pro cloud a kognitivní software.
Ve společnosti IBM dochází ke změně vedení. 62letá Virginia Rometty, která byla na pozici CEO posledních 8 let, a je i prezidentkou a předsedkyní představenstva, brzy skončí. V IBM pracovala skoro celý život (téměř 40 let) a během této doby IBM koupilo 65 společností včetně největší akvizice v podobě RedHatu. Svou pozici opustí 6. dubna 2020.  Tehdy se novým CEO stane Arvind Kirshna, který je nyní na pozici seniorského viceprezidenta pro cloud a kognitivní software. Rometty zůstane na pozici předsedkyně správní rady do konce roku a pak IBM opustí.
 
Virginia Rometty
Virginia Rometty, autor: Asa Mathat / Fortune Live Media [CC BY], přes Flickr
 
Nový CEO Arvind Krishna pomohl společnosti IBM dostat se na lepší úroveň v umělé inteligenci, cloudových službách i kvantových výpočtech a blockchainu. V tomto měl u Virginie Rometty velkou podporu, která je obecně oceňována právě za tuto změnu portfolia IBM i např. již zmíněnou akvizici RedHatu. I proto je Krishna považován za nejlepšího a přirozeného nástupce pro IBM. I přes nasměrování IBM na moderní technologie se ale hodnota společnosti na akciovém trhu snižuje a během jejího vedení klesla o zhruba 30 %.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama
reklama