reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel bude nabízet ke svým produktům Windows Modern Drivers

29.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel bude nabízet ke svým produktům Windows Modern Drivers
Intel ohlásil, že si přisvojil nově nabízený koncept WMD, což v tomto případě znamená Windows Modern Drivers. Jde o novinku z Windows 10 1809, ale nenechte se mýlit, jsou to v podstatě stále staré známé UWD - Universal Windows Drivers.
Microsoft Windows 10 1809 (RedStone 5), čili letošní podzimní aktualizace systému, představuje WMD, což však není zkratka pro Windows Media Device, ale pro Windows Modern Drivers dříve známé jako UWD - Universal Windows Drivers. Intel tak ohlásil, že své ovladače začne nabízet jako WMD. 
 
 
Samotný Microsoft prezentuje výhody ovladačů UWD či WMD tak, že vývojáři vytvoří pouze celý jeden balík a OEM do něj mohou dávat volitelné komponenty. Základní ovladače jsou pak distribuovány v rámci systému Windows Update a zajištěna má být podpora aplikací nabízených ve Store. To vše má zajistit důkladné otestování základních ovladačů, přičemž OEM výrobci se pak starají pouze o své volitelné úpravy, které mohou dorazit dříve či později dle jejich libovůle. 
 
Intel už přišel se svými prvními WMD/UWD ovladači, a sice (nepřekvapivě) grafickými drivery pro Windows 10, a sice verzi 25.20.100.6444 pro iGPU v procesorech Skylake a novějších. Intel k tomu také sdělil, že starší verze ovladačů tímto automaticky získají status Legacy a pro aktualizaci ovladačů máme raději využít přiložený spustitelný soubor .exe, než abychom využívali .inf nebo ovladače instalovali pomocí Správce zařízení. Pak bychom se totiž dle Intelu mohli setkat s nestabilitou ovladačů. 
 
Nové ovladače verze 25.20.100.6444 jsou také vybaveny optimalizacemi pro řadu her, jakož i aktualizací pro funkci Automatic Game Tuning. To ostatně jde ruku v ruce a týká se to konkrétně následujících titulů: Fallout 4, Far Cry 5, FIFA 18, Paladins, Path of Exile, The Sims 4, SMITE, Borderlands 2, Euro Truck Simulator 2, PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, Rocket League a The Witcher 3. 
 
Nakonec můžeme zmínit ještě vylepšení ohledně potřeby paměti RAM při provozu aplikací pod OpenGL, prodlouženou životnost baterie při využití funkce Display Refresh Rate Switching a zvýšenou stabilitu her pod API Vulkan. 

Zdroj: Intel


reklama