reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel chystá NUC generace Ghost Canyon, slibují 8 jader

6.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel chystá NUC generace Ghost Canyon, slibují 8 jader
Uniklé roadmapy Intelu ukazují na novinky z oblasti NUC, čili malých počítačů Next Unit of Computing. Jde o generaci Ghost Canyon X, která by mohla posunout výbavu NUC až na osm fyzických CPU jader.
Uniklé roadmap ukazují plány Intelu na dva nejbližší roky, které se týkají jednak levnějších modelů s procesory Core i5 a i3 ...
 
 
... a pak také dražších modelů s Core i7. Nejzajímavější jsou tak přirozeně ty nejvýkonnější modely, což jsou především ty černě zvýrazněné. Dnes už známe Skull Canyon a především Hades Canyon s procesory Kaby Lake-G, které jsou vybaveny výkonnou integrovanou grafikou Vega M. Zvláště pak můžeme vyzdvihnout nejvýkonnější model Core i7-8809G s TDP 100 W, 4C/8T procesorem a Vega M GH, který stačí i na AAA hry ve Full HD při slušném framerate  Na přelomu let 2019 a 2020 by měly dorazit Ghost Canyon X s procesory Coffee Lake-HR. 
 
 
Ghost Canyon X NUC mají posunout procesorovou výbavu na 8 jader s Hyperthreadingem s TDP 45 W, což budou procesory Core i9-9000H, pak tu máme Core i7-9000H se 6 jádry a Core i5-9000H se 4 jádry (stále 45 W). Všechny mají využít UHD integrovanou grafiku Intelu, ale také nabídnout možnost zapojit grafickou kartu do slotu PCIe x16. V takovém případě už to ale těžko bude NUC klasické velikosti a lze předpokládat, že se nepočítá s desktopovými kartami, ale s mobilními MXM kartami. 
 
Pak nám roadmapa prozradí výbavu dvou M.2 slotů, osmi USB portů, dvou Thunderbolt 3 na USB C a třech HDMI verze 2.0a. Využít se bude moci až 64 GB paměti DDR4-2666.
 
Zdroj: techPowerUp 


reklama