reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel má nového šéfa, stal se jím prozatimní CEO Robert Swan

31.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel má nového šéfa, stal se jím prozatimní CEO Robert Swan
Intel už od léta minulého roku, kdy oficiálně kvůli vztahu s kolegyní odešel Brian Krzanich, hledá nového výkonného ředitele. Tuto funkci dosud dočasně zastával Robert Swan, což ale už neplatí, neboť byl zvolen řádným CEO.
Robert Swan (58) je tak oficiálně nový, v pořadí již sedmý CEO (výkonný ředitel) firmy Intel, a je tak patrné, že svou roli dočasného CEO zastal v posledních sedmi měsících dobře. Zároveň s tím se stal i členem představenstva firmy a uvolnil svou pozici CFO (Chief Financial Officer - finanční ředitel), na které pracoval od roku 2016. Na tu zase dočasně nastoupí Todd Underwood (Vice president of Finance a ředitel Corporate Planning and Reporting). Nyní tak Intel už nehledá nového CEO, ale CFO. 
 
 
Předseda Andy Bryant k tomu uvedl, že Robert Swan je dle představenstva Intelu a posuzovací komise ten pravý, kdo by měl firmu vést do budoucnosti plné datových center, umělé inteligence a autonomního řízení a kdo bude pokračovat ve firemní tradici spojené s PC. 
 
Komise prý hledala mezi řadou kandidátů pocházejících z vlastních řad Intelu i z jiných firem, ale nakonec vybrala Swana. Jak se dalo čekat, za tímto rozhodnutím byl právě i jeho výkon dočasného CEO v posledním půl roce. Sám Swan zase uvádí, že díky tomu lépe pochopil příležitosti a výzvy, které jeho firmu čekají a sám "ihned skočil" po vlastní příležitosti Intel vést. 
 
My jsme se zatím nic moc nového nedozvěděli až na uvedené řeči o datových centrech, AI a dalších už notoricky známých termínech a sám Swan jen uvedl, že se ocitl přímo uprostřed transformace firmy a ve stejném duchu je také jeho první otevřený dopis pro zaměstnance. O té se přitom mluví už také pěkných pár let. Nicméně zatím nebyl čas na nějaká konkrétnější vyjádření, a tak si uvedeme alespoň to, že Robert Swan před svou pozicí CFO v Intelu pracoval jako "operating partner" v General Atlantic LLC a byl v představenstvu Applied Materials. Dříve pak působil rovněž jako CFO ve firmě eBay, kterou dosud zcela neopustil a ještě předtím v Electronic Data Systems Corp. a TRW Inc opět jako CFO. První stálé zaměstnání okusil v General Electric. 
 
Zdroj: TZ Intel


reklama