reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel posílil Dr. Gary Patton, veterán průmyslu z GloFo i IBM

12.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel posílil Dr. Gary Patton, veterán průmyslu z GloFo i IBM
Dr. Gary Patton dosud pracoval jako CTO (Chief Technology Officer) společnosti GlobalFoundries a byl odpovědný za vývoj nejnovějších výrobních procesů. Ještě dříve pak působil v IBM.   
Ve společnosti IBM Gary Patton vedl mikroelektronickou divizi, než se přesunul na post šéftechnologa do firmy GlobalFoundries (GloFo), aby vedl vývoj příštích výrobních procesů. Jenomže, jak dobře víme, GloFo na vývoj 7nm a dalších procesů rezignovalo, respektive přestalo v tomto ohledu soupeřit s těmi nejlepšími, a tak si lze představit, že Dr. Patton mohl do jisté míry ztratit motivaci. 
 
 
A zcela evidentně mu chybělo vzrušení v práci či snad dokonce stres, když se zrovna nyní odhodlal vstoupit do řad Intelu, kde bude mít na starosti tzv. design enablement, čili důležité propojení výrobních technologií, výtěžnosti, výkonu a včasného dodání výsledných produktů na trh. 
 
Gary Patton přišel do firmy GloFo z IBM Microelectronics v roce 2015, když právě GloFo převzalo továrny a výrobní technologie od IBM. Jeho role se tak tím nezměnila, stále měl na starosti vývoj nových procesů, který je v GloFo aktuálně už málo zajímavý. Tato firma se nyní zaměřila na zdokonalování svých 14nm a 12nm procesů a také vyvíjí vysoce specializované procesy jako 22FDX či 12 FDX, a už se tak nepokouší přímo konkurovat firmě TSMC či Samsung Foundry.
 
Role Pattona se tím v GloFo značně změnila, ovšem nyní už bude v Intelu působit jako podnikový viceprezident a generální manažer právě pro zmíněný design enablement a zodpovídat se bude hlavnímu CTO, jímž je Mike Mayberry. Intel tak získal další posilu, ostatně dříve jej posílil krom jiných také Raja Koduri, Jim Keller a z Qualcommu přišel také Dr. Murthy Renduchintala. Nedávno sice odešel z grafické divize Chris Hook, ovšem celkově Intel z personálního hlediska jednoznačně posiluje.  
 
Zdroj: Anandtech


reklama