reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel už zveřejnil specifikace všech Core-X Series

8.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel už zveřejnil specifikace všech Core-X Series
Intel se rozhodl ještě před oficiálním vypuštěním procesorů AMD Threadripper sám zveřejnit specifikace posledních chystaných procesorů Core-X Series, a to včetně 18jádrového modelu. Zároveň se dozvídáme, kdy přijdou na trh. 
Už dříve jsme se mohli podívat na plné specifikace procesorů Core-X Series, ale až nyní jsou oficiální včetně nejvyšších turbo taktů. Zbývá přitom z této série vydat na trh už "jen" procesory se 12 a více jádry, čili následující až na 7900X: 
 
 
Sám Intel uvádí, že jeho vícejádrové Core-X Series jsou vhodné pro velice náročné úlohy jako VR, tvorbu příslušného obsahu, hraní a overclocking. Dozvídáme se, že 12 až 18jádrový model bude mít turbo frekvenci až 4,4 GHz, ovšem ta základní, o niž jde v případě tolikajádrových procesorů především, je povážlivě nízká. Nikde ale není napsáno, že na ni plně zatížený procesor opravdu spadne, ale to poznáme až z praxe. 
 

Všechny ještě chystané Core i9 nabídnou 44 linek rozhraní PCIe 3.0, přičemž společně s čipsetem to je 68 linek, čili dalších 24 nese čipset. Ty jsou ale s procesorem spojeny rozhraním, které má propustnost 7,9 GB/s, takže nemůže zvládnout plné vytížení 24 linek PCIe 3.0, ovšem toho bude v praxi těžko zapotřebí. 
 

Co se týče her, Intel slibuje "až o 30 procent rychlejší extrémní herní mega-tasking oproti předchozí generaci". Co se si ale máme představit pod pojmem mega-tasking? Jedná se o benchmark, který měří, jak dlouho trvá kódování videa pomocí Adobe Media Encoder, a to při hraní titulu Overwatch ve vysoké kvalitě, který je pak streamován pomocí služby Twitch. 
 

A nakonec tu máme nové informace o tom, kdy se nové procesory dostanou na trh. Dvanáctijádrový model Core i9-7920X přijde 28. srpna a zbytek pak 25. září. Dříve se přitom mluvilo až o říjnu. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama