reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel zveřejnil své finanční výsledky, opět jsou rekordní

26.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel zveřejnil své finanční výsledky, opět jsou rekordní
Musíme si asi zvyknout, že Intel bude nyní zveřejňovat své finanční výsledky po firmě AMD, přičemž dříve tomu bývalo naopak. Ale to jen na okraj. Hlavní zpráva je ta, že Intel opět dosáhl rekordních tržeb. 
Intel Corporation tak zveřejnila finanční výsledky za 3. kvartál 2018, za nějž dosáhla tržeb celkově 19,2 miliard dolarů, což je meziroční zvýšení o slušných 19 procent. A není divu, že jde o takový nárůst, když svých rekordních tržeb dosáhly divize Client Computing Group (CCG), Data Center Group (DCG), Internet of Things Group (IOTG), Non-volatile Memory Solutions Group (NSG) a Mobileye. Pak se opravdu nemůžeme divit, že Intel nestíhá vyrábět, takže zvyšuje své zisky a cenově výhodnější konkurence ze strany AMD jej nemusí tak moc trápit. Však serverová divize meziročně rostla o 26 % a PC divize o 16 %. 
 
 
Intel navíc dokázal navýšit i své hrubé marže o více než dvě procenta a velice podstatně zvýšil svůj čistý zisk ze 4,5 na 6,4 miliard dolarů, takže i zisk na akcii je 1,38 USD. Co se týče výkonu jednotlivých divizí, ten je následující: 
 
 
Oproti tomu, co Intel očekával na začátku tohoto roku, jsou tržby o více než šest miliard vyšší. CFO Intelu Bob Swan k tomu řekl, že jsou ve firmě nadšení z toho, jak na daných vysoce soutěživých trzích lidé stále preferují Intel. K tomu by se chtělo něco dodat, ale to zde rozebírat nebudeme.  
 
Podíváme se raději na to, jaký výhled pro nejbližší období Intel dle vlastních slov má. Jde tedy o čtvrtý kvartál. 
 
 
V něm Intel předpokládá tržby kolem 19 miliard dolarů, čili víceméně to samé co ve třetím kvartálu a zisk na akcii se bude pohybovat kolem 1,20 USD. Za celý letošní rok to bude přes 70 miliard dolarů tržeb. 
 
Zdroj: Intel


reklama