reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak vypadali kostlivci ze Skyrimu během života?

12.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Jak vypadali kostlivci ze Skyrimu během života?
The Elder Scrolls V: Skyrim je jedna z her, které dokázaly proniknout daleko mimo komunitu hráčů a dostaly se i do širokého povědomí veřejnosti, když to malinko přeženeme. Ovšem dokazuje to i dnešní malá zpráva. 
Společnost Ancestral Whispers se zabývá rekonstrukcemi lidských tváří s využitím kosterních pozůstatků, čili pochopitelně lebek. Její software je založen na výzkumu sovětského archeologa a antropologa Michaila Gerasimova a spočívá prostě v pokrytí lebky příslušnými vrstvami svalstva a kůže. A co by mohli dělat lidé z Ancestral Whispers, když se malinko nudí? 
 
 
Mohou přeci využít známé kostlivce ze Skyrimu, což je ovšem i výborný způsob, jak upozornit na svou firmu a na to, co dělají. Skyrim je přitom zasazen do části Tamrielu, kterou bychom mohli tak trochu označit za obdobu dávného vikinského severu, takže mají i tamní rekonstruovaní kostlivci severské rysy? Nutno dodat, že jde i ve světě Skyrimu o pozůstatky dávno mrtvých lidí, kteří patřili do tzv. Merethické doby (nebo prostě mýtické doby), kdy se objevilo i první nordické impérium a velice důležitým centrem bylo město Saarthal, s nímž jsou spojeni i známí kostlivci. 
 
 
Výslednou rekonstrukci už viděl i samotný autor jejich modelu, který dle svých slov chtěl, aby jejich vzhled s výraznými nadočnicovými oblouky a velkou čelistí připomínal Neandrtálce, což se skutečně povedlo. Sám tedy chtěl, aby kostlivci vypadali hrozivě, ovšem ne jen s využitím chladně svítících očí, ale celkovým výrazem.  


reklama