reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Japonci staví na Ryzenech: 68,6% DIY trhu patří AMD

29.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Japonci staví na Ryzenech: 68,6% DIY trhu patří AMD
Už dlouho víme, že procesory Ryzen jsou velice populární u koncových zákazníků v Německu, ovšem nyní se můžeme podívat na to, jak si stojí i v technicky vyspělém Japonsku, a to rovněž u lidí, kteří si staví své vlastní počítače.
Trh se samostatně prodávanými procesory začíná v různých zemích ovládat AMD a zvláště to pak platí o Japonsku. Od PC Watch se dozvídáme, že prodeje předních japonských obchodů, které sleduje společnost BCN, ukazují na to, že procesor od AMD si koupí 68,6 % zákazníků. Mezi dané obchody patří konkrétně Amazon Japan, Bic Camera či EDION a také se využila data od distributorů, kteří do obchodů dodávají procesory. 
 
 
V grafu výše zmíněné číslo ještě není zaneseno, ale z textu se dozvídáme, že obliba procesorů AMD prudce vzrostla se začátkem letošního července a v prvním týdnu dosáhla bezmála 60 procent a v druhém právě už zmíněných 68,6 %. To je tak z červnových 46,7% přímo raketový nástup, který pochopitelně zajistily procesory Ryzen 3000. 
 
 
Projevuje se to také na počtu prodaných PC (desktopy i notebooky) s procesory AMD a i když tam stále ještě bezpečně vede Intel, od začátku tohoto roku ztratil téměř 13 procent trhu. Čili právě zde čeká firmu AMD ještě mnoho práce, aby dokázala přesvědčit i nezkušené uživatele, že není pouze tím "druhým výrobcem" procesorů x86. V případě tohoto srovnání se ale už z článku samotného bohužel nedozvíme, jak se vyvíjely prodeje během července. 
 
S nástupem Ice Lake ale bude mít AMD mezi notebooky opět těžkou pozici, protože nová 10nm generace mobilních procesorů Intel vypadá velice dobře. Naopak velice dobrou pozici má AMD mezi desktopovými procesory, protože na Ryzen 3000 by Intel neměl mít odpověď až do příštího roku. 
 
Zdroj: PC Watch


reklama