reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jedi: Fallen Order přijde v listopadu

15.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Jedi: Fallen Order přijde v listopadu
Očekávaný titul pro jednoho hráče v podobě Jedi: Fallen Order ze světa Star Wars bude opravdu uveden na trh ještě letos. Jeho první oficiální představení veřejnosti přitom nevytáhlo všechna esa z rukávu, ale něco jsme se přece jen dozvěděli. 
V sobotu večer jsme se mohli podívat na představení titulu Jedi: Fallen Order, který bude po dlouhé době představovat hru pro jednoho hráče ze světa Star Wars. Dostaneme se do kůže Cala Kestise (v podání Camerona Monaghana), který by mohl být adeptem na rytíře Jedi, ale jen obtížně ve světě, kde byl jejich řád provedením Rozkazu 66 zničen. 
 
 
Cal tak namísto toho pracuje na vrakovišti jako obvyklý nuzák, na jehož bedrech nakonec spočine osud celé galaxie. Vedle sebe má svého malého droida BD-1, který vypadá tak trochu jako projektor na nožičkách a Debra Wilson mu zahraje nezbytného mentora, bývalou rytířku Jedi. 
 
 
Potvrzuje se, že půjde o akční titul, a to nejspíše s prvky RPG. Respawn Entertainment slibují systém boje, který bude na jednu stranu jednoduchý jako systém, ale na stranu druhou bude těžké jej zcela ovládnout. Dle tvůrců to znamená, že budeme muset využít všemožné schopnosti, které budou k dispozici, abychom v soubojích uspěli. Říci by se to dalo i tak, že prostě nebude stačit co nejrychleji řezat do dvou tlačítek.
 
 
Hra nám také dokáže rozšířit univerzum Star Wars, a to o nové planety i postavy, na čemž měli vývojáři spolupracovat s Disney a Lucasfilm, takže s těmito novinkami bychom se pak mohli potkat i ve filmech. Bojovat budeme proti novým Purge Troopers, elitním Stormtrooperům vycvičeným na boj zblízka, kteří mají za úkol likvidovat poslední přeživší rytíře Jedi. 
 
Už dříve také společnost EA slíbila, že tato hra nebude zahrnovat žádné mikrotransakce a loot boxy, ale to je tak nějak samozřejmé, když jde o titul pouze pro jednoho hráče. Respawn tuto skutečnost ve své prezentaci jen potvrdili a stejně tak to, že hra bude založena na Unreal Engine 4. Vývoj vede Stig Asmussen, který má za sebou třeba God of War III. 
 
Star Wars Jedi: Fallen Order bude k dispozici na PS4, Xbox One a PC od 15. listopadu 2019. Na video ukazující záběr přímo ze hry je tak ještě dost času, ovšem už nyní jsou nabízeny dvě verze - standardní a deluxe. Pokud si připlatíme a předobjednáme, získáme unikátní kosmetickou výbavu plus další drobnosti, ovšem pak tu je také jistý bonusový obsah. Otázka je, co to bude a zda se to vyplatí. 
 
Zdroj: Kotaku


reklama