reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kaspersky stahuje stížnost na Microsoft, bude k cizím antivirům přátelštější

11.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
Kaspersky stahuje stížnost na Microsoft, bude k cizím antivirům přátelštější
V červnu podala společnost Kaspersky Labs stížnost na Microsoft, ve které si stěžovala na praktiky proti bezpečnostním aplikacím dalších výrobců. Nyní stížnost stahuje, neboť Microsoft slíbil vše napravit v podzimním Fall Creators Update.
Ruská společnost Kaspersky Labs v červnu podala v Rusku a Evropě stížnost na společnost Microsoft, jejíž operační systém Windows se nechoval zrovna přátelsky k antivirům a jiným bezpečnostním řešením od dalších výrobců. Microsoft však nyní slíbil, že podzimní vydání Fall Creators Update bude tyto námitky řešit a společnost Kaspersky Labs je s těmito řešeními "absolutně spokojena".
 
Kaspersky Internet Security
 
První změnou bude to, že Microsoft dá společnostem více času na přípravu a ty tak dostanou finální verze Windows s předstihem. To jim umožní lépe odladit případné problémy s kompatibilitou a nemělo by se tak již stávat, že s novou verzí operačního systému přestane fungovat původní antivir, firewall nebo jiný bezpečnostní program. 
 
Výrobci antivirů budou nyní moci také zobrazovat vlastní upozornění v operačním systému, která budou uživatele vybízet k obnovení licence. Toto upozornění má být persistentní, tedy trvale zobrazeno, dokud uživatel neobnoví licenci nebo nepřejde k jinému bezpečnostnímu řešení. 
 
Kaspersky Labs tak nyní informuje všechny dotčené autority o tom, že stížnost stahuje a nemá vůči chování Microsoftu žádné další námitky.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama