reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

KFA2 zveřejnila specifikace a fotky své GeForce GTX 1070 Ti

20.10.2017, Jan Vítek, aktualita
KFA2 zveřejnila specifikace a fotky své GeForce GTX 1070 Ti
Společnost NVIDIA patrně nebude zrovna nadšená přístupem firmy KFA2, která již stačila na svých stránkách ukázat kartu GeForce GTX 1070 Ti EX včetně jejích specifikací. Nyní již stránky nefungují, ale to už je vcelku jedno, protože Internet. 
Specifikace NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti už ale stejně unikly na web dříve, takže byly jako obvykle několik dní před oficiálním představení veřejným tajemstvím, takže KFA2 se zase tak moc neprohřešila. Alespoň nám ale potvrzuje to, na co jsme čekali. 
 
 
Produktové stránky karty GeForce GTX 1070 Ti EX už sice byly z webu staženy, ale zde si stále můžeme stáhnout zazipovaný soubor s řadou fotografií tohoto modelu. 
 
 
Specifikace známé již řadu dní byly potvrzeny, a to včetně použití pamětí GDDR5 na 256bitové sběrnici a taktu 8 Gb/s, což dává 256GB/s propustnosti a jde o naprosto stejnou nabídku, jakou má i původní GeForce GTX 1070. 
 
GPU však má 2432 CUDA jader, což je výrazně více než na GTX 1070 (1920 CUDA jader) a taktováno je v případě karty KFA2 na dříve udávaných 1607 až 1683 MHz. Právě nad takty se vznášela největší otázka, neboť se proslýchalo, že ty budou snad dokonce uzamčené. Právě tato karta tyto informace spíše potvrzuje, než aby je vyvracela. Když se totiž podíváme na model KFA2 GeForce GTX 1070 EX, ten je prezentován jako přetaktovaná karta a skutečně zvyšené takty má, takže bychom očekávali, že GTX 1070 Ti EX na tom bude podobně. 
 
Server Videocardz navíc uvádí, že má i informace o jiných nereferenčních modelech GTX 1070 Ti a žádný z nich není přetaktován, takže to vypadá, že NVIDIA to skutečně neumožnila. Zbývá otázka, zda se to týká pouze výrobců, nebo snad bude přetaktování znemožněno i samotným majitelům. 
 
Co se týče zbylé výbavy modelu od KFA2, ten nese DVI-D, HDMI, tři DisplayPorty 1.4 a pro napájení také po jednom šestipinovém a osmipinovém konektoru PCIe. Doporučen je 500W zdroj. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama