reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Larian připravují Baldur's Gate III, přijde už letos?

7.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Larian připravují Baldur's Gate III, přijde už letos?
Příznivci světa Dungeons and Dragons a starých cRPG od Black Isle a BioWare budou letos netrpělivě čekat na podzim, neboť právě v jednom z jeho sychravých dní by se na trhu měl objevit titul Baldur's Gate III. Podívat se už můžeme na trailer. 
Vzkříšení staré série Baldur's Gate bychom v této době asi už nečekali, ale díky Larian Studios se to stává skutečností. Kdo ale osud této série podrobně sledoval, jistě ví i o tom, že třetí díl se připravoval už dávno s podtitulem The Black Hound. Ohlášel byl v roce 2001, ale tato hra se nikdy nedostala na trh. Nedávno jsme se zase dozvěděli o pokračování, které připravovalo nakladatelské studio Beamdog. To má ale za sebou spíše jen vylepšené verze starých her postavených na Infinity Engine či jiných jako Neverwinter Nights. Jisté zkušenosti tedy má, ale zda by to mohlo stačit na zbrusu nový díl, to už se nedozvíme, protože ve skutečnosti půjde o dílo lidí z Larian Studios a za to můžeme být pouze a jen rádi. 
 
 
Google nám také nejspíše nepřímo prozradil, že tato hra přijde na trh už letos. Figuruje totiž v seznamu úvodních titulů pro platformu Stadia, která bude spuštěna 14. listopadu. Lze tak očekávat, že hra přijde na trh někdy v této době. 
 
 
Baldur's Gate III bude dle očekávání založen na aktuální verzi pravidel Dungeons and Dragons 5. edice, což čítá i kouzla. Znamená to tak, že Larian opustí svůj vypiplaný systém ze série Divinity: Original Sin. Nový díl můžeme také pokládat za oficiální pokračování celé série ve světě Forgotten Realms, takže se nejspíše setkáme s mnoha známými postavami. 
 
Larian Studios lze také považovat za záruku toho, že půjde o opravdu slušné RPG důstojně navazující na slavnou sérii. Sami slibují, že to bude jejich dosud největší hra z hlediska produkce (200 pracovníků + 100 externistů), kterou si studio vydá samo a my si budeme moci užít především jako jeden hráč, ale také s přáteli. To se ostatně dalo očekávat vzhledem k tomu, že i hry Divinity: Original Sin kooperaci nabízí. Ovšem vůbec nic jim to neubralo na zábavnosti při hraní jen v jednom. 
 
Ale co příběh? Zde se dozvídáme pouze to, že se vrátí jistý starý nepřítel. Takže kdo to bude? Irenicus? Ten nejspíše ne. Osobně bych vsadil spíše na samotného Bhaala, záporáka se vším všudy s přesvědčením lawful evil. Sice jsme jej měli porazit v datadisku Throne of Bhaal, ale přeci jen, je to bůh. Nicméně příběh se měl posunout dále a příšera ze šera ukázaná v traileru má svým vzezřením blízko k rase Mind Flayerů (či spíše to prostě je Mind Flayer), takže uvidíme, jakou deus ex machinu na nás Larian vytáhne. Že by do toho zamíchal samotného Cthulhu jako "menší crossover"? To samozřejmě těžko, takže očekávat můžeme nějaký zbrusu nový příběh. Ostatně nikde nebylo řečeno, že onoho starého nepřítele budeme znát. 
 
Zdroj: Polygon


reklama