reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Laserová tiskárna HP Neverstop se obejde bez tonerových kazet

2.6.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Laserová tiskárna HP Neverstop se obejde bez tonerových kazet
HP představilo revoluční tiskárnu HP Neverstop Laser, která jako první na světě nepoužívá tonerovou kazetu a slibuje proto rychlejší doplnění toneru. Představena byla také nová generace tiskárny HP Smart Tank s integrovaným zásobníkem inkoustu.
HP patří k lídrům na trhu s tiskárnami a snaží se svou pozici udržet prostřednictvím inovací. Jednou z nich je laserová tiskárna HP Neverstop, která údajně jako první na světě nepotřebuje tonerovou kazetu. Místo toho využívá systém průběžného dávkování toneru do válcové jednotky, který slibuje až 80% úsporu toneru od HP ve srovnání s jinými modely (např. LaserJetPro M15 a LaserJetPro MFP M28). Doplnění toneru zabere přibližně 15 sekund a obejde se bez zašpinění, takže dojde k minimálnímu zdržení při práci. Tím výrobce vychází vstříc především malým podnikům na rozvojových trzích, které požadují tiskárny s minimem nastavování a obsluhy.  Na jedno doplnění toneru zvládne zařízení vytisknout až pět tisíc stran (při nepřetržitém tisku), hodí se tedy pro velkoobjemový tisk. Toner pro vytisknutí tohoto počtu stran je navíc v tiskárně doplněn už z výroby, takže v kanceláři odpadá další starost po vybalení tiskárny z krabice.
 
 
Tento systém plnění toneru by měl být nejen ekonomický pro odběratele, ale také ekologický. Samotná tiskárna je potom z více než 25 % vyrobena z recyklovaného plastu, v případě plnící sady pochází dokonce 75 % plastu z recyklovaných zdrojů. Tiskárna podporuje aplikaci HP Smart, která umožňuje skenovat a tisknout dokumenty ze smartphonu. Součástí je také funkce Smart Tasks (Inteligentní úlohy), která slouží k automatizaci úloh při skenování. „HP Neverstop Laser díky svým revolučním inovacím a digitální integraci nabízí možnost tisknout bez vynucených přestávek. Podnikatel má tak konkurenční výhodu a může se věnovat prosperitě své firmy,“ uvádí Anneliese Olson, Global Head a General Manager z HP Home Printing Solutions. Tiskárna HP Neverstop Laser se začne prodávat během července 2019 na vybraných středoevropských trzích. Cena zatím nebyla oznámena, ale některé české e-shopy už přijímají předobjednávky. Třeba Alza.cz uvádí cenu 5 899 Kč s DPH.
 
 

Inovované tiskárny HP Smart Tank s integrovaným zásobníkem inkoustu

 
Pro domácí uživatele a domácí kanceláře jsou určeny inovované tiskárny HP Smart Tank 500 a 600, které používají integrovaný zásobník inkoustu. Už z výroby obsahují originální inkoust, který při používání v domácnosti vystačí až na tři roky. Bez nutnosti doplňování inkoustu zvládne vytisknout až 18 tisíc černobílých a 8 tisíc barevných stránek, hodí se tedy také pro velkoobjemový tisk. Na nízkou hladinu inkoustu bude uživatel automaticky upozorněn. Ve srovnání s první generací (HP Smart Tank 315/415 All-in-One) zvládne nový model tisknout až o 38 % rychleji a navíc se chlubí podporou svižnější dvoupásmové Wi-Fi. Aplikace HP Smart App umožňuje snadné mobilní skenování a tisk, pomocí klávesových zkratek v telefonu či na tiskárně s funkcí HP Smart Tasks potom můžete eliminovat kroky v opakovaných úkolech.
 
 
K usnadnění práce byla tiskárna HP Smart Tank vybavena také 35stránkovým automatickým podavačem papíru a funkcí ID Copy, která umožňuje snadno okopírovat obě strany průkazu totožnosti na jednu stránku. Podle výrobce také tiskárny nabízejí nejlepší kvalitu tisku ve své třídě, proto můžeme očekávat výrazný kontrast, ostrost textu a živé barvy. Nechybí ani možnost tisku profesionálních brožur a fotografií bez ohraničení. Ani u nových modelů HP Smart Tank 500 a 600 zatím neznáme cenu. Tiskárny se ovšem dostanou na evropské trhy až v srpnu.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama