reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí ThinkSmart Bar a Cam pro kvalitní 4K video konference

12.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Lenovo uvádí ThinkSmart Bar a Cam pro kvalitní 4K video konference
V dnešní době jsou video konference obvyklou součástí životů mnoha lidí. Lenovo přináší řešení v podobě soundbaru ThinkSmart Bar a 4K videokamery ThinkSmart Cam pro kvalitnější přenosy při týmové spolupráci.
Práce z domu, video konference a dálková komunikace týmů nad projekty je čím dál častější. Společnost Lenovo tak přichází s novým řešením Lenovo ThinkSmart Bar a Cam pro kvalitní video konference. Ty mají zajistit nadprůměrný záznam obrazu i zvuku včetně jeho reprodukce. ThinkSmart Cam je totiž webkamera, která je schopná až 4K HDR video záznamu při 30 fps díky připojení přes USB 3.2. Nabídne 125° diagonální úhel záběru, 100° horizontálně a 68° vertikálně. Díky VPU (Vision Processing Unit) a systému umělé inteligence nabídne funkce, jako je automatické zoomování a rámování, počítání osob, sledování mluvící osoby a rozpoznání tabule. Podporuje Microsoft Teams Rooms a Zoom Rooms, je kompatibilní s aplikací ThinkSmart Manager a váží jen 242 gramů.
 
Lenovo ThinkSmart Cam
 
ThinkSmart Bar je soundbar se čtyřmi reproduktorovými jednotkami 20W+20W a schopností dosáhnout až 100 dB. Nechybí ale ani čtyři mikrofony pokrývající celých 180° před soundbarem a k dispozici jsou i další dva mobilní mikrofony pro až 10metrový dosah. K dispozici je zabudovaný procesor DSP a systémy pro potlačení šumu a ozvěny. K dispozici je připojení přes USB-C, USB-A 2.0 nebo bezdrátově přes Bluetooth 5.0. Rozměry soundbaru jsou 800×56×90 mm a váží méně než 8 liber (3,6 kg).
 
Lenovo ThinkSmart Bar
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama