reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Levná napodobenina Nintendo Switch umí spustit klasické hry

24.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Levná napodobenina Nintendo Switch umí spustit klasické hry
V čínských e-shopech se objevil handheld, který připomíná Nintendo Switch. Tím však podobnost téměř končí, neboť tato konzole má výrazně horší parametry a nezvládne spustit hry pro Switch. Přesto se najde pár pozitiv.
Typická modro-červená barva, tvar i umístění tlačítek napovídají, že se tvůrci této přenosné herní konzole inspirovali u modelu Nintendo Switch. Zařízení Powkiddy X2 se objevilo v čínských e-shopech a tržištích a od jiných levných handheldů se vlastně výrazně neliší. Tedy až na design, který připomíná již zmíněnou konzoli z Japonska. Tím ovšem většina podobností končí, neboť čínská napodobenina nepoužívá odpojitelné ovladače Joy Con. Uvnitř nalezneme levnější komponenty, jako je slabší procesor a displej s nižším rozlišením. A podle očekávání si na konzoli ani nezahrajete tituly učené pro Switch. Ani řeč potom nemůže být o možnosti dokování.
 
 
Na druhou stranu stojí Powkiddy X2 jen zlomek toho, co originál. Na populárním tržišti Aliexpress lze konzoli pořídit za cenu okolo 80 dolarů, v přepočtu 2 000 Kč. Nintendo Switch se přitom na českém trhu prodává za 9 000 Kč, jeho levnější verze Switch Lite vyjde na 6 000 Kč. Čínský handheld obsahuje jedenáct předinstalovaných emulátorů, které umožní spustit např. hry pro původní Sony PlayStation, Sega MegaDrive, NeoGeo, NES, SNES, Game Boy, Game Boy Color a Game Boy Advance. Nabídka ovládacích prvků je téměř totožná jako u originálního Switche, ale patrně nelze očekávat pokročilejší funkce jako NFC nebo infračervenou kameru.
Powkiddy X2 disponuje sedmipalcovým IPS displejem s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Úhlopříčka tedy ve srovnání se 6,2" displejem na originální verzi konzole povyrostla, ale naopak rozlišení je nižší. Znatelně nižší také výkon, který v tomto případě obstarává blíže nespecifikovaný procesor se čtyřmi jádry ARM Cortex-A7 taktovanými na 1,3 GHz. Kapacita baterie 3 000 mAh také příliš neoslní, neboť Switch se chlubí 4 310 mAh. Ačkoliv byl Powkiddy X2 navržen jako přenosná herní konzole na cesty, nechybí ani možnost používání doma na velké obrazovce. Připojení třeba k televizoru umožňuje HDMI výstup a prostřednictvím portů micro USB potom můžete připojit až dva herní ovladače najednou.
 


reklama