reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG na CES vyrazí s nabízeným HomeBrew, malým osobním pivovarem

12.12.2018, Jan Vítek, aktualita
LG na CES vyrazí s nabízeným HomeBrew, malým osobním pivovarem
Společnost LG již stačila vyhrát cenu 2019 CES Innovation Award za produkt HomeBrew. Ten sice vypadá jako kávovar, ale ve skutečnosti je to malý pivovar. Uvařit si budeme moci plzeňské pivo, IPA, APA a jiné. 
LG tak konečně začalo pořádně naplňovat své heslo Innovation for a Better Life, i když je otázka, do jaké míry dokáže svým produktem HomeBrew nadchnout kohokoliv krom pivařských hipsterů. Už z prvního pohledu je zřejmé, že cílem bylo proces vaření (pokud o vaření vůbec ještě půjde) piva maximálně zjednodušit, což s sebou nese využití jednorázových kapslí. Z nich si budeme moci vytvořit IPA (India Pale Ale) v americkém stylu, zlaté APA (American Pale Ale), plný anglický stout, belgický witbier nebo také klasický ležák plzeňského typu. 
 
 
LG nešlo až tak daleko, aby nabídlo opravdu instantní výrobu piva, čili takové pivo v prášku. Vyrobit si ho sice můžeme stiskem jednoho tlačítka a ponechat řízení na automatice za současného sledování procesu pomocí mobilního zařízení. Bude to ale trvat přibližně 14 dní, než se nám uvaří jedna pětilitrová várka. Uvidíme, zda někoho v LG napadne vyrobit třeba speciální českou verzi s nám blízkým objemem 50 litrů. 
 
 
LG HomeBrew má ve svých vlastnostech i automatické čištění a snad i chlazení, když je jeho součástí rovnou i pípa. Použité kapsle obsahují slad, kvasnice, výtažek z chmele a různé příchuti. Proces kvašení dle LG využívá "optimalizovaný algoritmus", který přesně řídí teploty a tlak, přičemž to budeme moci sami sledovat pomocí aplikace pro Android či iOS. Nejdéle bude trvat zrání a na konci celého procesu po vyčepování piva se mají všechny části stroje samy vyčistit a vydezinfikovat vařicí vodou. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama