Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG představilo 8" i 17" ohebné displeje OLED pro mobilní zařízení

3.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
LG představilo 8" i 17" ohebné displeje OLED pro mobilní zařízení
LG Display představilo několik displejových novinek před oficiálním zahájením veletrhu CES 2023. Ten bude sice zahájen až ve čtvrtek, nicméně už nyní víme, že LG představilo 8" a 17" ohebné displeje OLED nebo nové přístrojové štíty do aut.
Společnost LG Display představila dva dny před zahájením veletrhu CES 2023 své novinky ve světě displejů. Jednou z nich je 17" ohebný displej OLED pro laptopy, což má umožnit používat ho i jako tablet nebo přenosný monitor o malých rozměrech. Ukázán byl i menší 8" displej OLED, který je ohebný až o 360°, přičemž je možné ho složit a rozložit 200.000krát.
 
Ohebný displey LG OLED
 
LG bude mít na CES 2023 také stánek věnovaný pouze technologiím pro automotive. Bude zde několik displejů typu P-OLED a LTPS, přičemž jedním z nich je i velký 34" displej P-OLED, který v sobě integruje přístrojový štít i infotainment nebo navigaci. Ukázán bude i 12,8" ovládací panel Control Pad nebo HUD (head-up display) využívající technologii LTPS LCD s jasem až 5000 nitů. Technologie Thin Actuator Sound Solution pak dovolí displejům fungovat jako reproduktor. Toto řešení má rozměry 150×90 mm a je pouze 2,5 mm tlusté, přičemž váží pouhých 40 gramů. Je tak o 70 % lehčí a o 90 % tenčí než běžný automobilový reproduktor. Dostane se také na OLED televize v úhlopříčkách od 27" do 97".
 
LG přístrojový štít
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.