reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG uvede exoskeleteon CLOi SuitBot

24.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
LG uvede exoskeleteon CLOi SuitBot
Společnost LG oznámila, že během příštího týdne představí nový exoskeleton CLOi SuitBot, který bude schopen se přizpůsobovat různým postavám a bude svým uživatelům pomáhat snižovat velkou zátěž na nohy.
Už příští týden na IFA 2018 chce společnost LG představit nový exoskeleton CLOi SuitBot. Na rozdíl od mnoha robotů, které už LG představilo, SuitBot není ani tak robot jako podpůrný exoskeleton. Pomáhá tak tedy pracovníkům snižovat zátěž na nohy a umožnit více uvolněný pohyb. Tento exoskeleton byl vyvinut ve spolupráci se startupem SG Robotics. Zajímavostí je schopnost exoskeletonu se přizpůsobovat různým lidem. "Boty" jsou tak spíše ve formě sandálů, které se automaticky přizpůsobí velikosti chodidla člověka, který chce exoskeleton používat.
 
LG CLOi SuitBot
 
Velké využití mohou podobné exoskeletony najít např. v továrnách při výrobě, ale také v různých odvětvích logistiky a distribuce. Roboty a exoskeletony CLOi jsou navíc vybaveny systémem umělé inteligence, takže se postupem času na základě analýzy biometrických dat, údajů o okolí a provedených pohybů samy učí, jak svou práci dále vylepšit. Jak již bylo řečeno, novinka bude představena na veletrhu IFA 2018, který se koná od 31. srpna do 5. září.
 
LG CLOi SuitBot
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama