reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lidé se snaží prodávat iPhony s originální ikonou Twitteru až za 25.000 USD

7.8.2023, Milan Šurkala, aktualita
Lidé se snaží prodávat iPhony s originální ikonou Twitteru až za 25.000 USD
Elon Musk nechal přejmenovat sociální síť a aplikaci Twitter na X, přičemž iPhony s původní verzí aplikace Twitteru se starým modrým logem a ptáčkem Larrym se staly nástrojem pro šílené spekulace. Lidé je chtějí prodávat za stovky tisíc Kč.
Před několika dny aplikace Twitter změnila svůj název na X, což se projevilo i v aktualizacích v obchodech s mobilními aplikacemi, kde změnila logo i název (a to dokonce i přesto, že Apple zakazuje aplikacím mít jednopísmenné názvy). Někteří lidé zde vytušili "investiční" příležitost a brzká vzácnost nainstalované aplikace Twitteru na telefonech se stala motorem pro snahu o prodej telefonů s původní aplikací za podstatně vyšší částky, než jaká je běžná cena těchto telefonů.
 
Apple iPhone s Twitterem
ilustrační foto, autor: Salman Aslam, CC BY 2.0, přes Flickr
 
Aukční server eBay se tak stal přehlídkou hodně sebevědomých požadavků některých prodejců, kteří jsou ochotni se zbavit svých iPhonů s neaktualizovanou aplikací Twitteru. Je pochopitelně otázkou, jak něco takového chtějí prakticky řešit, protože aplikace je navázána na uživatelský účet, takže by případnému zájemci dali i celkový přístup ke svému účtu, mají-li tam zůstat i nainstalované aplikace.
 
Např. zde najdete iPhone X, který běžně vyjde na 200-250 USD, za který chce uživatel 25.000 USD, tedy 550 tisíc Kč. To už je ale extrém, je zde ale stále několik nabídek za šestimístné částky v korunách nebo vyšší desetisíce. Třeba takový stařičký iPhone 6S může být i za 85 tisíc Kč. Otázkou nyní je, kolik z těchto obchodů skutečně proběhne (spousta z nich je stažena kvůli "chybě v popisu aukce").
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama