reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech MX Master 3 a MX Keys: myš s klávesnicí pro náročné pracanty

4.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Logitech MX Master 3 a MX Keys: myš s klávesnicí pro náročné pracanty
Logitech rozšiřuje řady periferií MX o novou myš MX Master 3 a klávesnici MX Keys. Uvádí, že tento hardware je určen především do kanceláří a pro náročné uživatele. O herní hardware tak nejde, čemuž odpovídají i funkce.
Logitech MX Master 3 a MX Keys jsou periferie, které se mají na stole doplňovat, takže výrobce je doporučuje zakoupit pohromadě. Chlubí se přitom, že myš MX Master 3 byla navržena ve Švýcarsku, kde je také vyráběna a vybavena novým rolovacím kolečkem MagSpeed. 
 
 
Toto kolečko disponuje dle tiskové zprávy "elektromagnetickým pohonem" a cílem je mít možnost v okamžiku prolétnout i velice dlouhý dokument. O pohon v pravém slova smyslu půjde těžko, ale můžeme uvažovat prostě o nástupnickém modelu kolečka s volným protáčením, které už dlouho známe z jiných myší řady MX. Najdeme tu senzor Logitech MX Darkfield s rozlišením 4000 dpi, který má pracovat i na skle a vestavěná baterie dobíjená přes USB C má vydržet 70denní provoz. Za tři minuty ji pak můžeme nabít tak, aby vydržela pracovní den. 
 
 
Klávesnice MX Keys se zase chlubí jistou technologií Perfect Stroke, kterou zase představují klávesy s velice nízkým profilem a hmatovou odezvou. Taková se bude hodit zvláště pro uživatele, kteří si odvykli, nebo si naopak nikdy nepřivykli na klasické klávesnice s plným zdvihem a raději píší na klávesnici "notebookového" typu. Otázka však je, jak silnou a výraznou hmatovou odezvu mohou mít klávesy s tak nízkým zdvihem. 
 
 
Klávesnice Logitech MX Keys je vybavena podsvícením, které reaguje na přiložení rukou na klávesy a rozsvítí je s intenzitou dle okolního osvětlení. Po delší pauze se klávesnice umí vypnout, aby šetřila baterie a jak je vidět z fotografie, uživatel k ní dostane také samostatnou měkkou podložku pod zápěstí, ovšem to pouze v případě verze Logitech MX Keys Plus. 

Ovšem proč bychom si měli obě periferie pořizovat najednou? To se zrovna nedozvíme, neboť pak už Logitech píše o kompatibilitě obou periferií s Windows, macOS a Linuxem a rozhraní Flow pro snadné a rychlé přepínání mezi až třemi počítači (Windows a macOS) s možností kopírovat obsah prostřednictvím schránky. Nastavení jako obvykle zajistí software Options. 
 
Logitech MX Master 3 a Logitech MX Keys mají dostupnost od tohoto měsíce s doporučenou maloobchodní cenou 2999 Kč. Podložku MX Palm Rest můžeme koupit samostatně za 549 Kč, nebo všechny tři produkty v balíčku za šest tisíc. 
 
 
Zdroj: TZ Logitech 


reklama