reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvádí mechanické herní klávesnice G915 Lightspeed and G815 Lightsync

16.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Logitech uvádí mechanické herní klávesnice G915 Lightspeed and G815 Lightsync
Logitech si připravil dvojici mechanických herních klávesnic G915 Lightspeed a G815 Lightsync. První nabídne především bezdrátové rozhraní a druhá pak RGB podsvícení, přičemž obě jsou založeny na nízkých tlačítcích GL. 
Logitech G915 Lightspeed a G815 Lightsync RGB tak mají společného to, že jsou založeny na nízkoprofilových tlačítcích GL Switch, které si připravil sám Logitech. Model G815 má zaujmout RGB podsvícením, ovšem to neznamená, že ho G915 nemá také, ovšem navíc u ní najdeme bezdrátové rozhraní Lightspeed, které slibuje dotazovací frekvenci 1000 Hz.
 
 
RGB podsvícení na klávesnici kombinované s bezdrátovým rozhraním přináší otázky kolem toho, jakou můžeme očekávat životnost na jedno nabití. LED mají sice malou spotřebu, ale pokud jich je více než sto, jde o výraznou zátěž. Logitech nás informuje, že baterie vydrží na jedno nabití 135 dní, a to ovšem za předpokladu, že klávesnici budeme používat v průměru osm hodin denně, a to bez podsvícení. Výdrž se zapnutým podsvícením tak bude mnohem kratší a dle údajů z tiskovky půjde přibližně o 12 dní, a to také s osmi hodinami použití denně. 
 
Obě klávesnice nabízí také váleček nad numerickým blokem, který bude sloužit pro nastavení hlasitosti, speciální tlačítka nad klávesami F a u levého okraje také sloupec pěti programovatelných kláves G, což je už dobře známý prvek celé série Logitech G. 
 
Pro nastavení funkcí klávesnic poslouží Logitech G HUB Advanced Gaming Software, který umožní vytvořit tři profily pro uložení do paměti klávesnice. Dobíjení je realizováno pomocí odpojitelného USB kabelu, přičemž model G815 využívá také průchozí USB konektor, který tak poslouží v podstatě jen jako prodlužka pro pohodlné zapojení dalších zařízení či jejich dobíjení. 
 
GL Switches mají jen poloviční zdvih oproti klasickým mechanickým tlačítkům, takže půjde o 2 mm a na výběr máme mezi GL Linear, GL Tactile a GL Clicky s různým průběhem stisku a odezvou. Lineární stisk znamená prostě jen pružinku na dříku, Clicky zajistí cvaknutí při úhozu, což se bude hodit především při psaní dlouhých textů a Tactile by měly být něco mezi tím, čili půjde o obdobu Cherry Red, Brown a Blue. 
 
Logitech G915 LIGHTSPEED Wireless Mechanical Gaming Keyboard byla oceněna na 250 USD a G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard na 200 USD s dostupností od tohoto měsíce. 
 
Zdroj: TZ Logitech


reklama