reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvedl mechanické klávesnice MX Mechanical a myš MX Master 3S

29.5.2022, Milan Šurkala, aktualita
Logitech uvedl mechanické klávesnice MX Mechanical a myš MX Master 3S
Logitech inovoval nabídku svých periférii o dvě nové mechanické klávesnice a jednu myš. MX Master 3S je myší, která by měla být tišší než předchůdce. Totéž se má týkat obou klávesnic se spínači Tactile Quiet a nízkým profilem.
Společnost Logitech zapracovala na hlučnosti svých periférií a do nabídky se dostává např. nová myš MX Master 3S. Ta zvyšuje rozlišení ze 4000 na 8000 dpi (v rozmezí od 200 dpi) a kliknutí má být nyní o 90 % tišší. Zůstává kolečko MagSpeed Electromagentic schopné přeskrolovat 1000 řádků za sekundu. Rozměry myši jsou 124,9×84,3×51 mm a váží 141 gramů. Má celkem 7 tlačítek a dvě skrolovací kolečka.
 
Logitech MX Master 3S
 
Máme tu i nové klávesnice MX Mechanical a MX Mechanical Mini bez numerické části. Obě mohou mít hnědé přepínače Tactile Quiet, které by z nich měly udělat jedny z nejtišších mechanických klávesnic na trhu. Jsou nízkoprofilové a mají více připomínat klávesnice na notebooku, přesto ale zachovat typické ovládání a odezvu z mechanických klávesnic. Cílené jsou především na softwarové vývojáře, kteří si oblíbili mechaniku z herních klávesnic a chtějí něco podobného i pro tu pracovní.
 
Logitech MX Mechanical
 
Kdo však bude chtít, může si sehnat klávesnici i s modrými přepínači Clicky a červenými Linear (na vybraných trzích). Zajímavostí je také automatické podsvícení kláves. Klávesnice má vydržet 15 dní na jedno nabití akumulátoru, nicméně pokud vypnete podsvícení, měli byste se dostat na 10 měsíců. Nabíjí se přes port USB-C. Myš se pak za jednu minutu nabíjení má nabít na 3 hodiny provozu.
 
Logitech MX Mechanical Mini
 
Nové klávesnice i myši jsou kompatibilní se softwarem Logi Options Plus, který dovoluje nastavit jednotlivá tlačítka, profily pro jednotlivé aplikace, styl podsvícení a další. Ceny klávesnic u nás činí 4000, resp. 4300 Kč s DPH, myš je k dispozici za 3200 Kč.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama