reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Majitelé DJI Spark musí updatovat firmware do 1.9., jinak už dron nevzlétne

22.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
Majitelé DJI Spark musí updatovat firmware do 1.9., jinak už dron nevzlétne
Výrobce dronů DJI přichází s novým povinným firmwarem. Kdo totiž do 1. září nenainstaluje aktualizaci firmwaru dronu DJI Spark, s dronem už nevzlétne. Stane se z něj nepoužitelné těžítko. Firmware totiž řeší především závažné problémy s baterií 
Zablokování draze koupeného zařízení kvůli nenainstalování nového firmwaru není nic, co by majitelům těchto zařízení dělalo radost. DJI však takový postup zvolilo u svého malého dronu DJI Spark. Zásadním způsobem zlepšuje bezpečnost letu, kdy starší verze měly při létání problémy se stabilitou napájení. Chce tedy zvýšit bezpečnost svých zařízení a nenechat létat drony, které by mohly být nebezpečné. 
 
DJI Spark
 
Nový firmware nicméně vylepšuje i další vlastnosti dronu. Nyní je plně kompatibilní s DJI Goggles, výrobce také zlepšil stabilitu letu při použití finkce PalmLaunch. Zlepšila se také přesnost ovládání v režimu QuickShot Dronie. Update firmwaru je možné provést přes mobilní aplikaci DJI Go 4 App nebo počítačový program DJI Assistant 2. Kdo tak neučiní do 1. září, tomu dron přestane létat. Jak se vy díváte na problematiku povinných bezpečnostních updatů a následného zamknutí zařízení v připadě jeho neprovedení?
 
Zdroj: dji.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama