reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Máte rodinný plán Spotify? Služba ověří vaši polohu

13.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Máte rodinný plán Spotify? Služba ověří vaši polohu
Streamovací služba Spotify opět vyhlašuje boj těm, kteří zneužívají rodinného plánu. Ten nabízí možnost poslouchat hudbu až 6 lidem, v praxi jde ale většinou o přátele, kteří nebydlí pod jednou střechou. Spoftify tak bude chtít sledovat polohu.
Není to zdaleka poprvé, co streamovací služba Spotify vyhlašuje válku těm, kteří zneužívají výhodného rodinného plánu.Ten je určen domácnostem a jejím členům, kteří by měli bydlet pod jednou střechou. To se ale v reálu často něděje a na rodinném plánu se obvykle domluví přátelé, kteří takto výrazně ušetří. Vždyť normální plán Premium je např. u nás za 5,99 EUR měsíčně, zatímco rodiiný plán po až 6 osob stojí 8,99 EUR. Pokud jej opravdu využije 6 lidí, dostávají se na pouhých 1,5 EUR za měsíc.
 
Spotify logo
 
Obchodní podmínky služby tak nyní obsahují lauzuli, že si služba vyhrazuje právo čas od času prověřit adresu uživatelů a ujistit se, že jde skutečně o domácnost a ne šest lidí bydlících po různých místech. Služba chce k tomu využívat Mapy Google a jejich vyhledávání adresy pro kontrolu, zda souhlasí se zadanou adresou při registraci. Pokud se zjistí, že uživatelé porušují obchodní podmínky služby, ta jim může zrušit účet. Otázkou nicméně je, co se stane, pokud by k tomu opravdu došlo. Jednou možností sice je, že uživatelé přejdou na rozdělený plán pro jednotlivce, ze kterého by Spotify mělo více peněz, je ale také dost dobře možné, že se na službu naštvou a půjdou jinam (např. k Apple Music).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama