reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

McDonald's ve švýcarském Luganu začíná přijímat kryptoměny Bitcoin a Tether

5.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
McDonald's ve švýcarském Luganu začíná přijímat kryptoměny Bitcoin a Tether
Švýcarské Lugano se chce stát kryptoměnovým hlavním městem Evropy. Přijímá se zde Bitcoin, Tether a dokonce mají i vlastní token LVGA. Výsledkem je, že zde kryptoměny přijímá také fastfoodový řetězec McDonald's.
Některé státy a města hodně věří kryptoměnám, a tak je na svém území prohlašují za právoplatné měny. Ze států je tím známý např. Salvádor, ale zdaleka není jediný. Zajímavým je v tomto ohledu i švýcarské město Lugano. To se chce stát jakýmsi evropským bitcoinovým hlavním městem a v letošním březnu zde byly jako "oficiální měny" přijaty i kryptoměny Bitcoin, Tether (USDT) a vlastní městský token LVGA. To ve výsledku znamená, že zdejší obyvatelé mohou pomocí těchto kryptoměn platit daně, zaplatit parkovné i např. školné. Předpokládá se, že se k platbám pomocí kryptoměn připojí na 200 zdejších obchodů a společností. Jednou z nich je řetězec fastfoodových restaurací McDonald's, který tu má dvě pobočky.
 
Bitcoin Accepted Here
ilustrační foto, autor: Duncan Rawlinson - Duncan.co, CC BY-NC 2.0, přes Flickr
 
Ten rozšiřuje počet míst ve městě, kde je možné platit pomocí kryptoměn, které jsou zde městem podporovány. To spolu s Tether Operations Limited uzavřelo memorandum nazvané také "Plán B", jehož výsledkem mají být dva fondy o objemu 100 milionů a 3 miliony švýcarských franků. Ten první má podporovat kryptoměnové startupy, ten druhý pak přijímání kryptoměn podniky ve městě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama