reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mechanická klávesnice Corsair K86 RGB s IP32 odolností

31.1.2018, Milan Šurkala, aktualita
Mechanická klávesnice Corsair K86 RGB s IP32 odolností
Corsair představil novou mechanickou klávesnici K86 RGB. Ta má již dle názvu RGB podsvícení a mnohé potěší i odolnými mechanickými klávesami Cherry MX Red. Je také odolná vůči vodě, splňuje IP32 rating.
Společnost Corsair inovovala nabídku svých klávesnic a představila nový model K86 RGB. Jde o variantu již známé verze K86, která však dostala RGB podsvícení. To je možné navíc sladit s dalšími produkty značky Corsair, které jsou postavené na stejné platformě podsvícení. Podporuje několik různých efektů, např. Rainbow Wave (přecházení všech barev ve vlně), Color Pulse (totéž, ale bez vlnění, celá klávesnice podsvícena vždy stejným odstínem) a Type Lighting (podsvícení právě zmáčknuté klávesy). Nechybí ani možnost programování podsvícení pomocí CORSAIR Utility Engine (CUE).
 
Corsair K86 RGB
 
Je odolná vůči prachu a vodě, což je vyjádřeno ratingem IP32 (proti polití vodou), klávesy také potěší nadprůměrnou odolností. Jde totiž o mechanickou klávesnici s mechanickými klávesami Cherry MX Red, které mají vydržet minimálně na 50 milionů stisknutí. Slibuje také vysoký výkon díky 1000Hz frekvenci a 100% Anti-Ghosting, takže každá klávesa by i při velmi rychlém mačkání měla být správně zaregistrována.
 
Corsair K86 RGB klávesnice
 
Na horní straně jsou i multimediální tlačítka pro rychlé ovládání zvuku. Potěší i podložka pod zápěstí. Rozměry klávesnice činí 455×170×39 mm a váží 1,41 kilogramu. Cena klávesnice byla stanovena na 199,99 EUR včetně DPH.
 
Corsair K86 RGB klávesy
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama