reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Metro Exodus je hotov, přijde dříve, než bylo v plánu

14.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Metro Exodus je hotov, přijde dříve, než bylo v plánu
Že se datum vydání nějaké hry posune, to je celkem běžná věc, ovšem většinou to bývá odsunutí na pozdější termín. Metro Exodus však přijde na trh dříve, než bylo plánováno a tvůrci hlásí, že hra je hotová. 
Použil se zde obvyklý termín "go gold", který je třeba si neplést s tím, co znamená mezi hudebníky. V jejich případě to obvykle představuje úspěch daný vysokým počtem prodaných kopií, ovšem v případě her to znamená, že hra je hotová. Dříve bývalo běžnou praxí, že se finální kopie hry vypálily na optický disk a poslaly vydavateli a dané disky pro vypalování mívaly zlatou barvu zápisového povrchu. 
 
 
Metro Exodus je důležitý titul především pro NVIDII, protože představuje další hru, která bude moci využít technologie RTX a především ray tracing, ale vedle toho i Advanced PhysX a Hairworks. NVIDIA samozřejmě potřebuje, aby takových her co největším tempem přibývalo a hráči měli více důvodů ke koupi nových karet. 
 
My se můžeme těšit, že k Metro Exodus dostaneme také Metro 2033 Redux, což snad stále platí pro případ, že si novou hru předobjednáme. Co se týče data vydání, to bylo posunuto o týden dopředu, takže nyní platí 15. února. Deep Silver a 4A Games tedy mají i tak dost času na to, aby svou novinku ještě pořádně otestovali, než ji vypustí na trh. 
 
 
A že je hra hotová, tak nám tvůrci na oslavu připravili další krátké video, ze kterého doslova mrazí. Jde o Title Sequence vyrobený studiem Elastic ze Santa Monica, které zpracovalo podobná videa pro Game of Thrones či Westworld. V případě Metro Exodus se však zima neblíží, ale dávno dorazila.  
 
Zdroj: DSOGaming


reklama