reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Micron ruší svou značku Ballistix pro herní RAM

17.2.2022, Jan Vítek, aktualita
Micron ruší svou značku Ballistix pro herní RAM
Společnost Micron a její Crucial si léta budovala značku Ballistix, kterou používala a stále používá pro moduly RAM určené především do herních sestav. Tato značka ale nyní kupodivu bez ohlášené náhrady končí. 
Čeští zákazníci mají stále možnost si koupit řadu produktů Crucial Ballistix, které jsou běžně skladem a možná budou i nadále. Nicméně Micron ve svém novém prohlášení říká, že se rozhodl přehodnotit svou obchodní strategii a ve výsledku ruší řady Ballistix, Ballistix Max a Ballistix Max RGB. Není jasné, zda to znamená, že aktuálně dostupné produkty v dohledné době zmizí z trhu, anebo jde prostě o to, že nebudou mít své nástupce s paměťmi DDR5. Crucial Ballistix s DDR5 se totiž dosud neobjevily a nyní je zřejmé, že už se ani neobjeví. 
 
 
Můžeme se také ptát, proč se Micron vůbec rozhodl nepokračovat v produktové řadě Ballistix. Dozvíme se alespoň to, že firma se namísto toho více zaměří na vývoj běžných pamětí DDR5 pro PC a také modulů pro servery a dále bude rozvíjet produktové řady značky Crucial, což platí pro paměti i úložná zařízení. 
 
Značka Ballistix přitom existuje už od dob prvních pamětí DDR a jde o jedinou, kterou má Micron a jeho Crucial v arzenálu pro herní sestavy. S výrobou herních SSD přitom Crucial nepřestává, takže bude dál nabízet modely jako P5 Plus nebo P2 a také přenosná SSD jako Crucial X6 a X8. 
 
Nejde tak o to, že by Crucial zanevřel celkově na trh s herními produkty, jen už nechce nabízet herní modely modulů RAM. 
 
Zdroj: THW


reklama