reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft bude na celé obrazovce varovat před koncem podpory Windows 7

11.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft bude na celé obrazovce varovat před koncem podpory Windows 7
Kdyby si toho opravdu někdo doposud nevšiml, pak Microsoft se takovým lidem chystá opravdu nepřehlédnutelným způsobem sdělit, že podpora operačního systému Windows 7 se chýlí ke konci. 
Jde pochopitelně o rozšířenou, ne hlavní podporu systému Windows 7, ale její konec v podstatě označuje i konec životnosti tohoto OS. Po 14. lednu 2020 už Microsoft nebude nabízet bezpečnostní aktualizace, ovšem sluší se dodat, že je nebude nabízet neplatícím zákazníkům.
 
Kdo z firemních zákazníků si připlatí, získá podporu ESU (Extended Security Plan) ještě až další tři roky, takže je jasné, že Microsoft bude Windows 7 dále udržovat. A ve výjimečných případech by měl stejně jako u Windows XP některé záplaty přece jen zpřístupnit všem. 
 
 
Domácím uživatelům Microsoft prostě doporučuje přejít na Windows 10 (případě 8 či 8.1) a chystá se je na to velice důrazně upozornit. Už dříve ukazoval takováto okna s informací, že podpora Windows 7 se blíží ke konci, přičemž nyní už to nebude pouze okno, ale rovnou hláška na celé obrazovce. Ta se začne zobrazovat od 15. ledna, ovšem pochopitelně ne v případě, že půjde o systém s placenou rozšířenou podporou ESU. 
 
Letos už přišly dvě vlny, v nichž Microsoft varoval uživatele Windows 7 před koncem podpory. První se objevila na jaře a druhá na podzim v říjnu a nyní nastává další s využitím aktualizací KB4530734 pro Windows 7 a Windows Server 2008. 
 
Prozatím není k dispozici screenshot, a tak ani to, jakým způsobem se Microsoft bude snažit přesvědčit (téměř už) opozdilce k aktualizaci. Upozornění se ukáže přes všechna otevřená okna a uživatel sám je bude muset zavřít. 
 
Můžeme také zopakovat, že Windows 10 jsou stále jako upgrade neoficiálně k dispozici zdarma pro uživatele Windows 7, 8 a 8.1. Stačí si prostě stáhnout Media Creation Tool a zvolit upgrade systému, přičemž nainstalované Windows 10 půjde aktivovat starým klíčem, respektive to alespoň ještě platilo před několika dny a asi není důvod, proč by to neplatilo stále.  
 
Zdroj: Hexus.net


reklama