reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má oživit Fable jako příběhové RPG

18.1.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má oživit Fable jako příběhové RPG
Už před dvěma lety Microsoft zavřel Lionhead Studios, tvůrce populární série Fable. Nyní se mluví o tom, že by ji měl oživit, a to stále jako RPG orientované na příběh, z čehož kouká singleplayer - v dnešní době už téměř ohrožený styl hraní. 
Lionhead Studios se tak už o vývoj nového projektu Fable nepostarají ale není samozřejmě vyloučeno, že Microsoft dal dohromady řadu lidí z původního týmu, který pracoval na tomto RPG. To se odehrává ve fiktivní zemi či kontinentu Albion, dle jehož názvu se tvůrci evidentně inspirovali starou Anglií. Zasazení příběhu tak připomíná klasická fantasy RPG se středověkým prostředím, jako je The Elder Scrolls, ovšem příběh Fable se postupně vyvíjí a třetí díl hry se už odehrával ve světě poznamenaném průmyslovou revolucí. 
 
 
Práce na novém dílu Fable (či možná restartu celé série) zatím nebyly Microsoftem potvrzeny, a tak se musíme zatím spolehnout na zdroje serveru Eurogamer, dle nichž už je ve stádiu vývoje. 
 
Microsoft dle nich měl tímto projektem pověřit britské studio Playground Games. Ti ale mají za sebou zatím jen závodní hry série Forza Horizon, takže je velká otázka, jak se s příběhovým RPG poperou. Nicméně nový Fable by měl být vyvíjen v sekundárním studiu Playground Games, které se má brzy rozrůst na 200 lidí, takže na něm nebudou pracovat stejní lidé, již vyvíjejí Forza Horizon. V každém případě bude jistě ještě dlouho trvat, než uvidíme na trhu výsledek. 
 
Musíme si také ještě počkat na potvrzení toho, že série Fable skutečně uzavřením Lionhead Studios a zrušením Fable Legends neskončila. Tato hra ostatně měla být zaměřena na multiplayer a sledovat model "hra jako služba", ale takových máme dnes na trhu více než dost. Ohrožen je především druh příběhových RPG pro jednoho hráče a doufejme, že Microsoft půjde touto cestou. O hardcore RPG ale nepůjde, neboť Microsoftu se prý zalíbil titul Horizon: Zero Dawn, který pro Sony znamenal obrovský úspěch na PS4. Jde o akční RPG, v jehož šlépějích by tak mohli vývojáři nové Fable kráčet. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama