reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má za sebou rekordní kvartál díky Azure a hrám

26.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má za sebou rekordní kvartál díky Azure a hrám
Microsoft si stejně jako Intel může gratulovat k rekordnímu kvartálu, který má za sebou po konci září. Microsoft jej však řadí jako první kvartál fiskálního roku 2019 (FY19 Q1) a uvádí, že za něj vděčí především Azure a hrám. 
Hlavní hvězdou nových finančních výsledků firmy Microsoft je platforma Azure, která zaznamenala růst tržeb o 76 %. Hry (Gaming) dokázaly rozmnožit tržby o 44 % a i díky tomu Microsoft dokázal za poslední kvartál utržit 29,1 miliard dolarů (+19 %) a z toho činí čistý zisk 8,8 miliard, což je rovnou třetinový růst. Není tak divu, že akcie Microsofru reagovaly růstem. 
 
 
CEO Microsoftu Satya Nadella tyto výsledky označil za výtečný start do fiskálního roku 2019, který je výsledkem provedených inovací a důvěry zákazníků v prostředky, které firma poskytuje pro jejich "digitální transformaci". Jinými slovy, jde především o úspěch cloudových technologií Microsoftu. 
 
 
Nicméně co se týče herní oblasti, tu Microsoft sice chválil, ale v jejím případě je tu velká fluktuace tržeb v posledních kvartálech, ale to je celkem pochopitelné. Druhý kvartál fiskálního roku připadá na závěr kalendářního roku, a tedy tradičně velice silnou vánoční sezónu. Kdyby se tak právě s FY18 Q2 srovnával poslední kvartál, nešlo by o růst, ale naopak o prudký pokles. Uvidíme tedy později, zda právě probíhající kvartál bude silný i ve srovnání s druhým loňským kvartálem. Měl by být, protože Microsoft se už ústy Phila Spencera nechal slyšet, že hry budou nyní pro něj mnohem důležitější než dříve. 
 
 
 

Segment More Personal Computing zahrnující právě hry, systém Windows i zařízení Surface meziročně rostl o 15 % a z 2,57 miliard dolarů na 3,14 miliard (+ 23 %) rostl i provozní zisk. 
 
Ještě co se týče her, Microsoft na konferenci pořádané pro prezentaci nových finančních výsledků firmy zmínil, že plánuje také nabídku Xbox Games Pass i pro PC. V případě konzole toto předplatné dává přístup k více než 200 starým i novým hrám, a tak by něco podobné mohlo přijít i pro Windows. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama