reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Modern Keyboard nabídne čtečku otisků

20.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Modern Keyboard nabídne čtečku otisků
Microsoft si připravil tenkou desktopovou klávesnici Modern Keyboard, která nás na první pohled nezaujme vůbec ničím. Disponuje ale čtečkou otisků prstů, čili Fingerprint ID. Vedle toho tu máme i myš Modern Mouse.  
Oba produkty jsou už v nabídce Microsoft US Store s poznámkou, že na trh přijdou brzy, a to v případě klávesnice Modern Keyboard with Fingerprint ID za 130 dolarů a za myš Modern Mouse dáme 50 dolarů. 
 
 
Čtečka otisků prstů se na klávesnici nevystavuje zbytečně na odiv a jde prostě o další klávesu s naznačeným piktogramem otisku, která je hned vedle pravé klávesy Alt. 
 
 
Klávesnice je sice tenká, ale měla by být odolná díky svému hliníkovému tělu. Její zpracování je minimalistické a tomu odpovídají i okraje, které jsou velice tenké, takže celá klávesnice má rozměry 421 x 113 x 19,3 mm při hmotnosti 413,5 gramu. 
 
Co se týče rozhraní, k dispozici je jak klasické USB, tak rozhraní Bluetooth Low Energy 4.0 / 4.1 / 4.2 s dosahem 10 metrů, pokud bude na cílové zařízení volný výhled. To znamená, že klávesnice je vybavena vlastní dobíjitelnou baterií. 


Design myši Modern Mouse odpovídá klávesnici, takže je také nekomplikovaný a pokud jde o její vlastnosti, zdůraznit můžeme kovové kolečko a udávaně vysoce přesný senzor a také slibovanou "vybroušenou hmatovou odezvu" při stisku tlačítek.
 
Rozměry myši jsou 115 x 64 x 33,5 mm při hmotnosti 91 gramů, přičemž zde už je napájení řešeno pomocí dvou mikrotužkových baterií. Od nich můžeme očekávat výdrž až 12 let. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama