reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nabídne první veřejnou záplatu po ukončení podpory Windows 7

27.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft nabídne první veřejnou záplatu po ukončení podpory Windows 7
Uživatelé systému Windows 7 si začali stěžovat na problém, pro nějž se vžilo obecné označení "black desktop". Ukázalo se, že Microsoft na něj zadělal právě 14. ledna, kdy vypustil do světa poslední veřejně dostupné aktualizace pro W7. 
Microsoft tak ukončil rozšířenou podporu systémů Windows 7 poskytovanou zdarma, ovšem společně s posledními aktualizacemi dne 14. ledna způsobil i problémy, které se projevují oním "černým desktopem". To může znít trošku hrozivě, nicméně ve srovnání s jinými problémy jde naštěstí jen o prkotinu. 
 
 
Jak se píše v popisu problému k aktualizaci KB4534310, tapeta desktopu může zmizet, aby se ukázala namísto ní pouze černá barva, a to pokud ji necháme roztáhnout přes celou obrazovku. Pokud zvolíme jiný způsob, jako třeba její vycentrování či "vydláždění", vše funguje normálně. Není divu, že se tato chybka hned nedostala na přední stránky IT magazínů a nyní je zajímavější spíše reakce Microsoftu, který slíbil nápravu pro všechny zákazníky, kteří dosud provozují Windows 7, anebo také Windows Server 2008 R2 SP1. 
 
 
Náprava by měla být přitom dle původního oznámení Microsoftu k dispozici v polovině února, ovšem pouze pro organizace, které si zaplatily Extended Security Updates, čili nyní již placené aktualizace.  
 
Toto rozhodnutí tak už Microsoft změnil, jak ukazuje první screenshot, ostatně tyto problémy způsobil ještě v rámci rozšířené podpory a dohromady ani o nic nejde. Obvykle ale Microsoft nabízí aktualizace systému s ukončenou rozšířenou podporou pouze ve velice vážných případech, jako byla třeba před několika lety vlna útoků ransomwaru. Tehdy Microsoft vypustil záplaty i pro Windows XP. 
  
Zdroj: Hexus.net


reklama