reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft obnoví distribuci October 2018 Update

10.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft obnoví distribuci October 2018 Update
Windows 10 v nejnovější verzi October 2018 Update některým uživatelům při své instalaci smazaly osobní data ze složek s dokumenty či fotografiemi. Microsoft na to reagoval tím, že zastavil distribuci nového systému, kterou už ale opět obnovil. 
Microsoft tedy evidentně opravil chybu, která mazání dat způsobovala, a tak přišel s novým sestavením systému, jež by už konečně mělo být finální a na něm pak bude stavět další verze. Nyní nastává první fáze, kdy je verze Windows 10 1809 k dispozici nejdříve Insiderům s označením sestavení 17763.17. A pokud už někdo má novou verzi nainstalovanou, pak by měl pro ni získat novou záplatu, a sice KB4464330.
 
 
John Cable (Director of Program Management, Windows Servicing and Delivery) se nyní dušuje, že veškeré zprávy o ztrátě dat byly prozkoumány a na jejich základě byly identifikovány všechny problémy, které je mohly způsobit. Poté proběhla interní validace nového sestavení systému a ten už opět začne proudit k zákazníkům. 
 
Microsoft také sám osvětlil, v čem tkvěl onen problém způsobující ztrátu dat. Nastal v případě, kdy byla předem zapnuta funkce Known Folder Redirection (KFR), se kterou ovšem nová verze nepracovala správně. Funkce KFR se používá v případě, kdy někdo chce přesunout složky jako Desktop, Dokumenty, Screenshot a podobné z klasického umístění na disku C: pod složkou Users někam jinam. Řadě lidí tak nová verze Windows 10 smazala třeba celé Dokumenty i v případě, že je měli umístěny na nesystémovém samostatném disku a namísto nich získali ve výchozím umístění jen prázdné složky. 
 
Vedle toho tu máme také bezpečnostní aktualizace pro Windows Kernel, Microsoft Graphics Component, Microsoft Scripting Engine, Internet Explorer, Windows Storage and Filesystems, Windows Linux, Windows Wireless Networking, Windows MSXML, Microsoft JET Database Engine, Windows Peripherals, Microsoft Edge, Windows Media Player a Internet Explorer.
 
Celý případ ale ukazuje především na to, že testovací procedury Microsoftu, který do nich zahrnuje komunitu Insiderů, nefungují tak, jak by měly. Insideři totiž o tomto problému věděli předem a také Microsoftu poskytli potřebnou zpětnou vazbu. Ten ale na ni nereagoval a dovolil, aby dopady této chyby pocítila široká veřejnost. 
 


reklama