reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft odhalil Cyberpunkovou konzoli Xbox One X včetně ovladače

20.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft odhalil Cyberpunkovou konzoli Xbox One X včetně ovladače
Cyberpunk 2077 už měl být na trhu, ale namísto toho jsme se dočkali speciální verze karty GeForce RTX 2080 Ti, kterou si připravila NVIDIA a nyní zareagoval i Microsoft speciální verzí konzole i herního ovladače.
Marketing studia CD Projekt Red tak jede na plno, neboť nebývá zrovna obvyklé, aby se na trh dostávaly speciální verze takovéhoto hardwaru, které jsou spojeny s konkrétním titulem. Obvykle jsme vídali spíše různé periferie jako herní myši, klávesnice či jiné, které byly spojeny s některým titulem, ovšem ani to už není běžné. 
 
 
Po GeForce RTX 2080 Ti s označením Cyberpunk 2077 Edition tu tak máme Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition Bundle, čili konzoli včetně "oprýskaného" ovladače, kde máme tu výhodu, že další škrábance a odřeniny na něm lépe zaniknou. 
 
 
Cyberpunková konzole Xbox One X má ještě výraznější design a při pohledu z boku bychom ji těžko poznali. Nejde přitom jen o barvu či texturu, ale i o laserové gravírování, které povrchu dodává hloubku. 
 
 
Nejde ale jen o celou sadu, k dispozici bude i samotný herní ovladač, i když je otázka, jak dobře bude dostupný. Nemusíme si tak rovnou pořizovat celou konzoli, ostatně i Xbox One ve verzi X už lze pokládat za výběhové zboží a Microsoft byl jistě rád, že dostal příležitost podpořit její prodej v době, kdy už nás od nástupu nové generace dělí jen 7 měsíců. 
 
Co se týče celého balíčku, pak ten kromě konzole s 1TB úložištěm a ovladače bude obsahovat také kód pro pořízení samotné hry Cyberpunk 2077, tedy až přijde na trh. Dorazit má 17. září a na tom by se už nemělo nic měnit. CD Projekt Red se už dříve vyjádřili tak, že čas navíc stráví spíše jen testováním hry a vychytáváním chyb a že je v tom nezbrzdí ani karanténa. 
 
 
Ceny se ovšem nedozvíme a není jasné ani to, na kolik kusů bude omezena celá edice konzolí či kde bude k dispozici. 
 
 
Zdroj: Microsoft via YouTube


reklama